Social Media Summit TimiÅŸoara, 12 octombrie 2011

Chiar de ziua oraşului în care-mi duc existenţa, am fugit până-n Timişoara. La Hotel Timişoara (apropo, arată foarte bine după renovări!) s-a ţinut a doua ediţie a Social Media Summit organizată de Revista Biz. La prima ediţie am lipsit din motive de job, la a doua am participat datorită serviciului (merci, Adina!).

Am făcut şi oleacă de live tweeting de la eveniment, că nu m-am putut abţine. Aşa mi-au fugit degetele pe tastatura Vivienne Tamului, ceva de speriat. Bun laptop, chit că-i cu mulţi fluturaşi (inclusiv butonul de start de la Windows e c-un fluture care dă din aripi).

DiscuÅ£iile care mi-au rămas întipărite în memorie au fost despre prietenii pe care Å£i-i faci în online. Ca brand personal, zice Nebuloasa, nu poÅ£i considera că fanii paginii de Facebook Å£i-s fani, ci mai degrabă prieteni. Mă rog, aÅŸa trebuie să-i tratezi, că poÅ£i să-i consideri în particular cum vrei tu, cum zicea ÅŸi Cristina. Io zic la fel. Te porÅ£i cu “fanii” aÅŸa cum te porÅ£i cu prietenii. De fapt, completez io, conduita din offline ar trebui să se regăsească 100% ÅŸi-n online. Amu, dacă-n offline eÅŸti o scârbă de om ÅŸi nu te suportă nici dracu’ pentru că eÅŸti arogant(ă) ÅŸi cu nasu’ pe sus, e partea a doua. Dar n-a fost cazul la SMS TimiÅŸoara!

Ovi a fost un simpatic, aşa cum e el de obicei. Pentru că el a prezentat experienţa blogărului care a început prin a refula pe blog din te miri ce motiv, ajungând să înţeleagă singur care e impactul cuvintelor asupra publicului şi cât de important e să păstrezi decenţa, chiar şi pe blog. Amu că mai scăpăm câte-o-njurătură, e discutabil.

Să mai spun că cel mai mult mi-au plăcut Bogdana Butnar şi Victor Kapra? Să mai spun că s-a iscat o discuţie foarte interesantă între Bogdana şi Cristian Manafu, despre rolul social media într-un business şi cum ar trebui corelate rezultatele din SM cu vânzările?

Mulţumim Victor Kapra pentru legitimaţia de blogăr/jurnalist de la Open World, eveniment Oracle, pe care aţi dăruit-o echipei de blogări din Oradea.

Sebi a accentuat ideea că dacă vrei cu adevărat să faci un lucru, nu aştepta să vină sponsorii la tine, nu aştepta să-ţi pice-n mână. Că şansele de a câştiga la loto sau să vină un sponsor şi să-ţi spună că-ţi va da tot ce ai nevoie, sunt mici! Mai ales dacă vorbim de companiile unde există ideea că-şi vor creşte vânzările cu 200% dacă te sponsorizează cu 2 sucuri şi 3 tricouri! Şi aici cred că ajungem la prezentarea Bogdanei legată de corelarea vânzărilor cu social media. Sigur, e cool să spui că ai 10.000 de fani, chit că n-ai vândut decât 5 sticle cu suc şi-un tricou în 3 luni! (exagerez, desigur)

Mai are rost să mai formulez o concluzie?

Alte opinii mai găseşti la Bogdan, Laurenţiu şi Nebuloasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.