tortilla

Tortilla cu nişte carne de curcan

Aveam poftă de tortilla de câteva luni. Dar pentru că-n Oradea nu ştiu să existe vreun local unde se serveşte mâncare cu specific mexican, indian, thailandez, japonez etc., mi-am pus pofta-n cui şi-am răbdat. Până aseară când piticul ăla responsabil cu poftele a ieşit din cuib şi-a făcut scandal. El vrea tortilla şi nu-i pasă ce fac, dar tortilla să-i dau la cină!

Am găsit lipii în Kaufland, la 12 lei pachetul cu 8 bucăţi. Scump, dar n-am avut de ales. Ţi-am spus doar că piticul m-a ameninţat şi m-a prins la înghesuială!

Pentru maglavaisul de umplutură am tăiat 2 cepe, 2 bucăţi de ardei gras galben (2,99 lei/kg la Kaufland, faţă de 7,99 lei kg de ardei roşu), vreo 500 de grame de carne tocată de curcan, o conservă de porumb, un ardei iute, 3-4 frunze proaspete de busuioc, piper mozaic (roşu, verde, negru), sare, 2 roşii zemoase, curăţate de pieliţă, şi nişte pastă de ardei, d-aia ungurească pe care o folosim de obicei la bogracs. Le-am băgat toate astea pe rând într-un wok, la foc mediu, cu o jumătate de linguriţă de ulei.

După 25 de minute maglavaisul era gata, am încălzit lipiile pe rând într-o tigaie unsă cu unt şi ne-am pus pe mâncat! Piticul a fost mulţumit. S-a plâns el că voia tortilla mai picante, dar i-am mai băgat pe gât nişte piper mozaic şi Doamne, bine i-a picat! Da, ştiu că nu e reţeta originală de tortilla. Pe pachetul de lipii era trecută o reţetă ce implica multe sosuri din comerţ, aşa că am improvizat.

Dacă ştii unde găsesc lipii mai ieftine, dă-mi de ştire. Cam scump 12 lei 8 bucăţi de lipii mici. Sau na, poate mi se pare mie, că-n Oradea salariile nu-s ca-n alte oraşe…

8 thoughts on “Tortilla cu nişte carne de curcan

 1. Oana

  Chiar ma gandeam ce se mai poate face oare cu carne de curcan ca maica-mea a cumparat o tona. Sa ne ajunga in caz de razboi sau ceva… :D. Mi-ai dat o idee buna :).

  Reply
 2. Dan C

  Ceva fastfood de semimexicane este pe Primariei, cam vsv de Queen’s. Dar nu-ti recomand decat daca piticul este f nervos.
  Lipii mai ieftine gasesti in Carrefour. Gen 4 lei, 8 bucati :))

  Reply
 3. Diana

  După tortille nu mă omor… dar dacă e… aș mânca zilnic quesadilla.

  Și mie mi se pare mult… eu știam că sunt 6-8 lei lipiile.
  Ba, la 8 lei sunt la o firmă tortilla ca la mama lor, nu lipii din astea uscate. Păcat că și în orașe mai mari se găsesc greu.

  Reply
 4. Robert

  Eu mai cumpar de prin Real lipii, le fac ei acolo doar ca nu tot timpul am noroc sa prind. Sunt in jur de 6 bucati parca la vreo 3 lei din cate tin minte. De obicei nu prea ma uit la pret in acest caz, tin prea mult la lipii :))

  Reply
 5. cosmin

  Am lucrat intr-un restaurant mexican in USA…. 1 RON/ tortilla? E ridicol, acolo cred ca costau 0.1 centi/ bucata… acolo se vindeau in baxuri… pretul asta e ridicol

  Reply
 6. Pingback: Wannabe Quesadilla cu pită | Lilisor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.