Transfăgărăşan şi Salina Praid, ziua 5 @Redescoperă România

După salina de tip futuristă din Turda, pe care-am vizitat-o în ziua 4, ieri am fost la Salina Praid, unde intri cu autobuzul. Şi nu glumesc!

Salina e amenajată atât de bine, încât există magazin de băuturi, mâncare şi vinuri, un restaurant imens, WiFi, o biserică de care Piticu a fost impresionat, un parc unde copiii se pot juca şi mese de ping-pong şi biliard. Ba chiar există un antrenor care îndeamnă oamenii să facă mişcare.

În privinţa Transfăgărăşanului, îi doresc tot binele din lume celui sau celei ce a inventat medicamentul împotriva răului de maşină. După 2 emetostopuri, drumul pe Transfăgărăşan mi s-a părut atât de antrenant, încât aş vrea să mai merg şi azi pe acolo. La Bâlea Lac priveliştea montană te face să uiţi de serpentine, curbe periculoase sau de răul de maşină. Munţii se oglindesc în apă, de parcă lacul ar fi o oglindă naturală a naturii prin care îşi priveşte crestele înzăpezite.

Redescoperă România este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul National al Taranului Roman.

Câteva poze:

 


 

6 thoughts on “Transfăgărăşan ÅŸi Salina Praid, ziua 5 @Redescoperă România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.