vila Escala Cluj

TripAdvisor şi patronii de hoteluri: let the battle begin!

Nu ştiu câţi aţi citit despre aversiunea patronilor de hoteluri faţă de TripAdvisor, cel mai bun site de recenzii de hoteluri, pensiuni, servicii hoteliere, restaurante etc.

Un scurt rezumat pentru cei care n-aveţi chef să citiţi ditamai articolu’ în limba engleză: proprietarii de hoteluri se plâng de faptul că prea mulţi utilizatori scriu critici nefondate la adresa hotelurilor. Critici precum : pepenele nu era bine tăiat, semnalul la telefonul mobil era slab (deşi localul se afla la dracu-n praznic, în mijlocul oceanului), că pernele nu-s destul de moi sau că personalul n-a zâmbit destul de mult la vederea clientului. Critici adeseori imbecile, trebuie să recunoaştem.

Dar, când vine vorba de un hotel mare şi scump, ai privi totuşi altfel lucrurile. Pentru că atunci când dai 20.000 de dolari pe noapte pentru a dormi într-un hotel de 5 stele,  iar chelnerul nu-ţi dă bună dimineaţa atunci când îţi aduce cafeaua, parcă e un bai. Sigur, sunt doar detalii care pot fi trecute cu vederea uşor atunci când restul serviciilor sunt impecabile.

Partea interesantă vine acum: Duncan Bannatyne, patronul unui hotel din Marea Britanie, vrea să dea în judecată TripAdvisor pentru că localul lui, Charlton House spa hotel, a fost comparat cu Fawlty Towers, un serial englezesc despre proprietarul unui hotel care se purta oribil atât cu angajaţii, cât şi cu clienţii.

Cum au reacţionat purtătorii de cuvânt ai TripAdvisor? I-au explicat omului că pe sait oricine poate să-şi expună părerile, iar patronii de hoteluri/restaurante au ocazia să răspundă criticilor. Doar că domnul Duncan n-a ales calea PR-ului, ci a trecut direct la ameninţări, spun clienţii. Şi tot el vrea să dea saitul în judecată pentru că utilizatorii au ales să spună cum se comportă un proprietar de pensiune/spa. Sunt curioasă unde se va ajunge. 🙂

Într-adevăr, pe internet orice om are ocazia să refuleze, să-şi exprime frustrările legate de un serviciu sau altul (e de-ajuns să citeşti comentariile articolelor de pe marile portaluri de ştiri româneşti), dar printre multele prostii, găseşti şi critici constructive, bine fondate, pe care nu le poţi ignora. Cum ar fi cele legate de gândacii din cameră, prosoapele murdare sau indiferenţa personalului.

Tu ţii cont de recomandările altor oameni atunci când alegi un local? Asta şi apropo de leapşa cu 5 localuri de recomandat din oraşul tău. Eu ţin cont de părerile oamenilor în care am încredere.

5 thoughts on “TripAdvisor şi patronii de hoteluri: let the battle begin!

 1. Corina Georgescu

  Adevărul este că hotelierii trebuie să se aştepte la reclamaţii din partea clienţilor. Şi întotdeauna clientul trebuie mulţumit. TripAdvisor este un sistem foarte bun care dă posibilitatea managerilor de hotel să răspundă imediat clienţilor care au o nemulţumire. Suntem diferiţi şi avem aşteptări diferite, dacă tocmai de aceea ne plac atât de mult siteurile de reviews, pentru că avem senzaţia că opinia noastră contează şi chiar contează!
  Iar dacă pensiunea cu pricina seamănă cu Fawlty Towers, iar proprietarul cu John Cleese cred că vreau să merg şi eu acolo 😀

  Reply
 2. alfa

  cred ca tripadvisor a ajuns un loc in care oamenii vin sa sa planga, iar recenziile pozitive au ajuns atat de rare incat cand citesti una te gandesti automat ca PR-ul de la hotel a scris-o. Eu am renuntat sa mai citesc review-urile, ma uit la poze ca sa vad cum e hotelul in realitate

  Reply
 3. Alina

  Nu folosesc TripAdvisor, dar folosesc HostelWorld ca sa imi gasesc cazare ieftina, oriunde as merge.

  Dau mare importanta review-urilor pentru ca ma ajuta sa fac o alegere in cunostinta de cauza si sa stiu exact la ce sa ma astept.Totusi, ma uit la lucrurile care ma intereseaza si incerc sa ignor comentarii de genul “pernele nu erau suficient de moi”.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.