fard de ochi

Cat de importante sunt sprancenele?

Pentru cele ca mine, care se machiază rar, un machiaj complet poate fi șocant de surprinzător. Nu m-am recunoscut atunci când m-am uitat în oglindă, după ce Otilia de la Farmacia 3 (în Lotus, lângă Animax) a terminat de „zidărit” la fața mea. Sprâncenele mi-au schimbat tot aspectul feței, ca să răspund la întrebarea din titlu. Sunt foarte importante pentru un look complet schimbat. Repet, pentru mine, care nu-s obișnuită cu aplicarea machiajului total zilnic, e un șoc. Uriaș! Abia după vreo 3 ore am început să mă obișnuiesc cu imaginea pe care o vedeam în oglindă.

Când aplici un machiaj complet pentru prima dată e ca și cum ai schimba total garderoba. E ca și cum până atunci erai obișnuită să ieși din casă în blugi și un tricou mulat, iar dintr-o dată ieși îmbrăcată în rochii elegante și tocuri de 10 cm. Fizic nu e vreo problemă, dar psihic vorbind, șocul e mare. Simți că ești dezgolită, că toate privirile sunt ațintite asupra ta, că sigur ți se va rupe un toc în mijlocul străzii aglomerate și că vei cădea brusc pe jos, făcându-te de râs (been there, done that în timpul liceului). Că dacă erai în blugi și teniși nimeni nu te observa. Ori mie-mi place să mă plimb nestingherită printre oameni, fără să atrag atenția asupra mea.

Cu toate astea, țin să precizez că mie-mi place cum arată și fața mea nemachiată, chit că-i palidă și nu am trăsături care să iasă în evidență. Îmi place pentru că am tenul curat și fin, îmi plac alunițele mici de pe pomeți și nasul cu pete de la bronzul de astă vară. Chiar și ridurile tinere de expresie de sub ochi îmi plac pentru că astea mă reprezintă. Consider că orice femeie, indiferent de vârstă, ar trebui să-și îndrăgească și imaginea mai puțin fardată, să se simtă bine în pielea ei și fără fond de ten sau rimel. Dacă te simți bine în pielea ta, se observă și-n relațiile cu ceilalți. Machiajul e binevenit, mai ales în zilele când am nevoie să schimb ceva, dar nu zilnic. Nu pentru mine 🙂 Judecați-mă, dar astea-s ideile mele la 25 de ani. Poate la 35 voi gândi altfel.

Dar să trec la poze, că știu că asta abia așteptați.

O Lilișor nemachiată și palidă:

lilisor nemachiata

 

Machiată:

lilisor machiata

Și o poză cu fardul de la ochi, foarte reușit și incredibil de ușor, spre bucuria mea. Cum spuneam, sprâncenele schimbă tot aspectul feței.

fard de ochi

N-am fost singură la machiat, am luat-o și pe Nicoleta. Frumoasă fată! 🙂 I-am făcut poze la toți pașii de machiere, ca un paparazzo fără bliț ce mi-s. Aplicarea fondului de ten:

Creionatul sprâncenelor:

creionat sprancene

Aplicarea fardului mineral de ochi:

aplicare fard de ochi

Aplicarea conturului de ochi:

aplicare contur de ochi

Aplicarea nuanței mai întunecată pe marginea pleoapei:

aplicare nuanta intunecata

Și rezultatul final, Nicoleta machiată. Merge de minune cu look-ul a la Iulia Timoșenko:

nicoleta machiata

13 thoughts on “Cat de importante sunt sprancenele?

 1. iulia

  ooau foarte frumos machiajul….al tau mi se pare mai reusit, prietena ta pare imbatranita…parca arata mai bine inainte:)) machiajul tau e superb…doar sprancenele mi se pare ca ar arata mai bine putin mai subtiri…bine, foarte putin subtiate…nu asa ca la pitipoance:P

  Reply
  1. lilisor Post author

   Merci 🙂 Eu nu-mi machiez deloc sprâncenele, de unde și șocul pe care l-am avut când m-am văzut în oglindă după ce Otilia mi-a le-a aranjat :))

 2. oana gheorghe

  frumusetea vine din interior, un ruj sau un fond de ten nu pot face altceva decat sa ascunda ce tu nu vrei sa arati, la fel ca o cladire veche care nu are instalatia buna, sau gauri in pereti, dar care in schimb e frumos zugravita.
  o femeie este cea mai frumoasa dimineata…….pentru ca atunci e cea mai naturala

  Reply
 3. Kizi

  Foarte frumos machiajul.Felicitari.
  Dupa parerea mea sprancenele sunt cele mai importante si pot schimba dintr-o singura modificare aspectul total al fetei.

  Reply
 4. Ela

  Vizibila schimbarea, desi mie-mi place mai mult cum iti sta fara machiaj. Poate tocmai din cauza aerului tineresc, natural din prima poza.

  Reply
 5. Pingback: Girls day out în Oradea! | Lilisor.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.