Cat de importante sunt sprancenele?

Pentru cele ca mine, care se machiază rar, un machiaj complet poate fi șocant de surprinzător. Nu m-am recunoscut atunci când m-am uitat în oglindă, după ce Otilia de la Farmacia 3 (în Lotus, lângă Animax) a terminat de „zidărit” la fața mea. Sprâncenele mi-au schimbat tot aspectul feței, ca să răspund la întrebarea din titlu. Sunt foarte importante pentru un look complet schimbat. Repet, pentru mine, care nu-s obișnuită cu aplicarea machiajului total zilnic, e un șoc. Uriaș! Abia după vreo 3 ore am început să mă obișnuiesc cu imaginea pe care o vedeam în oglindă.

Când aplici un machiaj complet pentru prima dată e ca și cum ai schimba total garderoba. E ca și cum până atunci erai obișnuită să ieși din casă în blugi și un tricou mulat, iar dintr-o dată ieși îmbrăcată în rochii elegante și tocuri de 10 cm. Fizic nu e vreo problemă, dar psihic vorbind, șocul e mare. Simți că ești dezgolită, că toate privirile sunt ațintite asupra ta, că sigur ți se va rupe un toc în mijlocul străzii aglomerate și că vei cădea brusc pe jos, făcându-te de râs (been there, done that în timpul liceului). Că dacă erai în blugi și teniși nimeni nu te observa. Ori mie-mi place să mă plimb nestingherită printre oameni, fără să atrag atenția asupra mea.

Cu toate astea, È›in să precizez că mie-mi place cum arată È™i faÈ›a mea nemachiată, chit că-i palidă È™i nu am trăsături care să iasă în evidență. ÃŽmi place pentru că am tenul curat È™i fin, îmi plac aluniÈ›ele mici de pe pomeÈ›i È™i nasul cu pete de la bronzul de astă vară. Chiar È™i ridurile tinere de expresie de sub ochi îmi plac pentru că astea mă reprezintă. Consider că orice femeie, indiferent de vârstă, ar trebui să-È™i îndrăgească È™i imaginea mai puÈ›in fardată, să se simtă bine în pielea ei È™i fără fond de ten sau rimel. Dacă te simÈ›i bine în pielea ta, se observă È™i-n relaÈ›iile cu ceilalÈ›i. Machiajul e binevenit, mai ales în zilele când am nevoie să schimb ceva, dar nu zilnic. Nu pentru mine 🙂 JudecaÈ›i-mă, dar astea-s ideile mele la 25 de ani. Poate la 35 voi gândi altfel.

Dar să trec la poze, că știu că asta abia așteptați.

O Lilișor nemachiată și palidă:

lilisor nemachiata

 

Machiată:

lilisor machiata

Și o poză cu fardul de la ochi, foarte reușit și incredibil de ușor, spre bucuria mea. Cum spuneam, sprâncenele schimbă tot aspectul feței.

fard de ochi

N-am fost singură la machiat, am luat-o È™i pe Nicoleta. Frumoasă fată! 🙂 I-am făcut poze la toÈ›i paÈ™ii de machiere, ca un paparazzo fără bliÈ› ce mi-s. Aplicarea fondului de ten:

Creionatul sprâncenelor:

creionat sprancene

Aplicarea fardului mineral de ochi:

aplicare fard de ochi

Aplicarea conturului de ochi:

aplicare contur de ochi

Aplicarea nuanței mai întunecată pe marginea pleoapei:

aplicare nuanta intunecata

Și rezultatul final, Nicoleta machiată. Merge de minune cu look-ul a la Iulia Timoșenko:

nicoleta machiata

13 thoughts on “Cat de importante sunt sprancenele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.