Câți orădeni au fost la mitingul USL? :)

Au fost, dar s-au pierdut printre arădeni, bistrițeni, clujeni, maramureșeni. Plus că orădenii n-au fost pregătiți cu pancarte și sigle, că deh, lenea-i mare. Sau timpul a fost prea scurt!

Bolojan a ținut-o pe aia „noi cerem ca Băsescu să plece și ca oamenii noștri, USL-ul să conducă țara”, „să dăm jos un preşedinte al nimănui şi să punem oamenii noştri”, făcând referire la Eduard Hellvig într-o oarecare comparație cu păguboasa Elena Udrea.

Mă rog, Bolojan e primarul orașului, reprezintă PNL-ul și implicit USL-ul, era așteptată asocierea cu Ponta și Antonescu. Dar să o dea pe aia cu „să punem oamenii noștri” mi se pare o exprimare atât de nefericită venind din partea unui primar îndrăgit, care a susținut de nu știu câte ori că omul e cel care contează, nu partidul. E ca și expresia memorabilă a unei deputate, cred: „ciocu’ mic, că acum noi suntem la putere”.

Iar Mang, un demagog notoriu, a dat-o pe aia cu umilințele îndurate, minciuni, slugi, om politic care nu poate guverna fără scandal etc, uitând de proasta sa reputație. Și de nepotismul din Universitatea din Oradea. I-a urat lui Băsescu să „se scufunde ca Titanicul, nu precum flota românească”.

Cornel Popa de la Consiliul Județean i-a descris pe Ponta, Antonescu și restul din USL drept: „Cei care vor deschide o nouă eră în politica românească: cea a bunului simţ”. Unde-i bunul simț dacă premierul demite tocmai comisia care trebuia să-i analizeze plagiatul? Unde-i bunul simț dacă Monitorul Oficial trece de sub Parlament sub Guvern? În pensii și salarii mărite înainte de alegeri?

Băsescu-i foarte probabil să piardă referendumul. Sper doar că vom prinde alegeri prezidențiale. Că nici Băsescu nu-i o alegere potrivită. Dacă Ponta și Antonescu n-ar fi făcut atâtea „greșeli” grosolane și disperate, aș fi mers pe mâna lor. Dar toată campania USL-ului a fost mizerabilă și below the line, cum se mai spune în anumite cercuri.

Am văzut atâția oameni îmbrăcați în hainele lor bune de duminică încât, la un moment dat, m-am gândit că poate o fi vreo slujbă la vreo „beserică”. De pe scenă se auzea muzică populară, Ansamblul Crișana a adunat publicul în parcarea de pe str. Independenței. La țară, în fiecare duminică, dimineața începea cu programul de muzică populară în timp ce ne îmbrăcam în țoalele de biserică pe care le pregăteam de sâmbătă seara. Așa o fi fost și azi?!

O doamnă, care sigur nu-i cu toate țiglele pe casă, purtând un tricou cu „Plagiat. Numele tău Poanta” defila prin mulțime. Se oprea la fiecare 2-3 metri și se întorcea pe toate părțile pentru ca mesajul său să fie cât mai vizibil. A fost singura care a avut curajul să poarte un asemenea tricou într-o parcare plină de oameni pro USL aduși cu autocarele din alte orașe. Am văzut pancarte cu Baia Mare, Arad, Bistrița Năsăud.

Io-s curioasă câți dintre oamenii din poze sunt orădeni și câți au fost aduși din alte localități 🙂 Nici la alte concertele Conectăr sau Voltaj n-au fost parcările din centru atât de pline de autocare și de mașini înmatriculate în județele vecine.

2 thoughts on “Câți orădeni au fost la mitingul USL? :)

  1. Razvan T. Coloja

    Eu am trecut pe-acolo cu Dan chiar înainte de miting și râdeam cu el de accentul moldovenilor care ocupaseră mesele de sub pasajul Vulturul Negru. O ardeau ăia cu ”haidi bre și fusăi” ca niște orădeni get-beget ce erau. Altcineva mi-a spus că lângă liceul Gojdu erau vreo zece microbuze cu număr de Cluj. Lângă biserica din Centrul Civic altele cu numere de Arad. Ăia 8000 preconizați s-au dovedit a fi vreo 1500 de orădeni și vreo 2000 de turiști electorali, că se făcea USL de râs cu atâta popor dezinteresat.

    Reply
  2. Pingback: Antena3 - canal politic sau canal de stiri? - Page 87

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.