Ceaiul care infloreste

ceai organic solarisAm mai povestit cum am încercat să renunț la cafea cu ceai negru. Prefer oricând o ceașcă de ceai în locul unui pahar cu Pepsi sau Cola (da, am renunțat chiar și la Cola Cherry!). De vreo 2 ani am renunțat la orice produs carbogazos. Inițial am renunțat la băuturile astea din motive de sănătate, ficatul meu periodic dădea semne că se-nfoaie-n pene ca o găină disperată. Nemernicul! Însă cu timpul a ajuns să-mi placă gustul ceaiului.

AÈ™a că am strâns ditamai colecÈ›ia de ceaiuri! De plante culese din pădure sau de pe câmp, ceai negru sau ceai de fructe diverse, puternic aromate, pe toate le găseÈ™ti pe dulapul din bucătăria mea. ÃŽncă-mi lipseÈ™te setul ăla englezesc de ceai, dar promit că-mi voi cumpăra È™i aÈ™a ceva, pentru impresia artistică È™i confortul servirii. Se aude, Ioana? 😀

Ieri am primit un cadou frumos. De fapt, 2 cadouri interesante. E vorba de 2 ceaiuri care înfloresc în apă: Sunrise și Embrace. Ambele sunt ceaiuri albe din 3, respectiv 6 flori. Am mai băut ceaiuri speciale, foarte scumpe, foarte aromate, care se servesc într-un anume fel, am băut chiar și celebrul ceai negru cu lapte (foarte bun!), dar ceai care să înflorească?! Așa că-ți imaginezi cât de nerăbdătoare sunt să-l încerc. Bulbii sunt cusuți manual cu fir de mătase organică și în apă fierbinte, la o anumită temperatură, se desfac formând o floare impresionantă. Am văzut poze, dar încă n-am văzut asta live!

Cel pe care-l vom degusta noi mâine seară se numește Embrace și conține 6 flori de iasomie cu vârful dintr-un trifoi roșu, pe un pat auriu de crizanteme și muguri de frunze de ceai alb. La ce e bun acest ceai? (în afara faptului că lasă o impresie deosebită invitaților!) Fiind vorba de ceai alb e indicat pentru tratamentele anti-îmbătrânire, are efect antioxidant, ajută la eliminarea depresiei (îi dă un bulb în gură asteniei de primăvară), e recomandat în curele de detoxifiere. Ajută la digestie, la tratamentul împotriva eczemelor sau Psoriazis. Dă energie, e bun și pentru alungarea senzației de mahmureală (aviz amatorilor), întăreşte sistemul imunitar și multe-multe alte efecte benefice.

Bun, Embrace vom testa în Lazy Corner mâine, 1 martie. Ceaiul Sunrise îl dau cadou persoanei care mâine, la întâlnire, va compune un descântec pentru alungarea iernii! :)) Cine se simte inspirat? 

Ți-am mai spus deja că mă aflu în faza de experimentare (deh, vârsta!), în următoarele 5-6 luni voi testa o mulțime de produse organice aduse de fetele simpatice de la Organique.

Fetele (și băieții!) ne vedem mâine, 1 martie, de la ora 18 în Lazy Corner? 

p.s: în 8 martie la farmacia nr. 3 din Lotus va avea loc o sesiune de make-up cu produse organice de la Organique. Având în vedere că am ochii sensibili la multe produse din comerÈ›, voi merge să testez fardurile minerale despre care am auzit că ar fi recomandate celor cu ochi mai … aparte! 😀

5 thoughts on “Ceaiul care infloreste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.