pista de biciclisti in episcopia

Cum arată o pistă bihoreană pentru bicicliști?

Pe cele din Oradea n-are rost să vi le arăt, nu de alta, dar n-au mai fost marcate de ceva vreme și s-au șters. În plus nici nu-s respectate de ceilalți participanți la trafic, în speță adolescenți. Pista din Nufărul coincide cu parcarea mașinilor, începe și se termină cam brusc. Pista de pe malul Crișului e cea mai lată, dar nu-i prea interesant să pedalezi printre orădenii care nu lasă liberă banda din dreapta pentru cei cu role și bicicliști. Mai ales în weekend și seara, când mulți orădeni ies la plimbare!

Pista de pe podul Sovata, deși bine marcată, nu-i respectată de pietoni. Și-i frustrant că unii nici nu reacționează la „Pardon”, „Îmi dați voie” sau la claxon! Dar na, asta-i o altă discuție pentru un alt articol!

Probabil cea mai bună pistă pentru bicicliști din Oradea e cea care începe de pe str. Horea. Strada e asfaltată, pista e trasată, iar șoferii au loc berechet să circule pe șosea. Dacă ți-e frică să „biciclezi” pe pista de pe drum, alege trotuarul care-i asfaltat, iar bordurile-s făcute pentru a fi urcate ușor cu bicicleta sau cu un cărucior pentru copii. Știu că nu-i voie să circuli pe trotuar cu bicicleta, dar dacă ai viteză mică și te asiguri la intersecții, nu văd ce rău poate fi! Și cred că și polițiștii ar înțelege, mai ales dacă le arunci o privire de căprioară speriată! 😀

Zilele trecute am descoperit o nouă pistă pentru bicicliști, în Episcopia. Cu 2 benzi pentru pedalat și, am glumit noi, o bandă pentru urgențe!  Nu cunosc zona, așa că nu știu să-ți spun traseul pistei. Din câte am înțeles e făcută pe tronsonul intubat al Crișului Mic, dacă te ajută cu ceva informația asta e bine.

Mușcata din galerie e bonus, mi-am instalat versiunea trial Lightroom 4 și acum mă joc puțin cu preset-urile. Nu de alta, dar mi-a expirat versiunea de trial la Corel. Dacă tot e să dau 60 de dolari pe AfterShot Pro, vreau să testez și creme de la creme, softul LightRoom, pentru care n-am sute de dolari ca să-l cumpăr. Dar îl pot folosi gratuit 30 de zile!

 

 

4 thoughts on “Cum arată o pistă bihoreană pentru bicicliști?

  1. io

    F pista este intre strada Matei Corvin si strada Crangului. dupa sensul giratoriu maree la iesirea din oras se continua pana la Real2

    Reply
  2. Dorin

    Lilisor draga esti o vita cum rar mi-a fost dat sa vad, cine naiba te-a pus pe tine sa-ti dai cu parerea despre subiecte care in mod clar iti depasesc IQ-ul?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.