pisica grasa

Cum potolești o mâță flămândă?

Cere din ce în ce mai multă mâncare. Miorlăie disperată, se urcă pe mine și-mi face masaj doar-doar m-oi îndura să-i umplu bolul.  Dacă nu-i iese cu drăgălitul mă mușcă de degete și de picioare. Io nu cedez: rația de hrană pentru TheMitsi rămâne 40 gr. dimineața, 40 gr. seara.

Veterinarul deja ne-a avertizat că mâța-i la câțiva pași de obezitate. De pofticioasă ce e și-n semn de protest că nu-i măresc rația, de jumătate de oră tot mută bolul de mâncare dintr-o parte în cealaltă a băii. Așa că, pentru a o potoli, i-am dat pisicii o doză mai mare de … iarba mâței. Să zicem că-i un fel de gustare euforică. Dacă se droghează cu iarba asta poate uită de foame și de nevoia de a ronțăi cronțănele. Sper!

Pam-pam!

pisica grasa

pisica cu burta grasa

 

4 thoughts on “Cum potolești o mâță flămândă?

 1. zaineasca

  :)) of, sasha al meu este imun la iarba matei. a primit de craciun si a ignorat-o total. eu, in schimb ii dau iarba crescuta in bucatarie din punga, special pentru pisici (o alta inventie de marketing bineinteles), dar o rontaie fericit, se joaca cu ea si face bine si la digestie.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Iarba aia din pungă-i grâu sau secară. Cel puțin asta am găsit io. Și lui TheMitsi îi place, dar vara asta tot s-a cam uscat de la soare. Am vrut să iau de pe câmp grâu, dar până mi-am adus aminte, s-au treierat toate cerealele.
   Însă iarba mâței uscată, ce-am găsit la vet, e excelentă pt ea. O mănâncă, se tăvălește în ea și apoi fie o ia razna prin casă, fie stă calmă, într-un singur loc.

  1. lilisor Post author

   :))) Dacă ar înțelege ce spunem și-ar raționa ca un om, probabil s-ar simți ofensată. Dar e doar o mâță de apartament, n-o doare nici măcar sub coadă de opiniile noastre :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.