Cum se protestează în România?

De la demisia lui Raed Arafat, președintele a retras proiectul reformei sănătății. Prea mare presiunea politică și socială. Deși Raed Arafat a îndemnat oamenii să nu mai iasă în stradă, sunt persoane care nu văd mai departe de niște sloganuri stupide, alimentate de propria neputință și de deciziile austere luate de guvernare.

Diverse persoane din partide stupide (PSD, USL) îndeamnă oamenii să iasă în stradă. În București au ieșit galeriile de fotbal și pensionarii. De ce protestează? Nici ei nu știu! De fapt, nu, nu-i așa. Oamenii care-au ocupat piețele și centrele orașelor sunt nemulțumiți de guvernare, de economie, de tot. Dar nu și de ei înșiși! alexandrina chelu psd

Domnișoara care a îndemnat, pe Facebook, oamenii să vină la protestul din fața Primăriei din Oradea, a stat 5 minute în fața instituției și a plecat. Prea frig! După 10 minute un grup format din câțiva adolescenți și 2 pensionari, iviți ca nuca-n perete, s-a postat în fața bisericii de vis-a-vis de primărie.

Înconjurați de presă, tinerii au început să scandeze: „România, stat polițienesc!”. De ce? Pentru că pot. Pentru că sunt liberi să scandeze, atâta vreme cât nu recurg la violență! Dar tinerii n-au realizat asta. „Nu facem nimic rău, nu suntem violenți”, s-a răstit tânărul la polițistul venise să vadă despre ce e vorba.

O doamnă în vârstă, foarte bine asortată în palton negru și cizme mov, a venit pregătită să demonstreze și să scandeze. Timid, a scos un megafon dintr-o plasă roz. Poate pentru că nemulțumirile ei nu corespundeau cu cele ale tinerilor sau poate pentru că nu avea autorizație să folosească echipamentul, a lăsat aparatul să cadă înapoi în plasa rozalie.

Am stat vreo 15 minute în compania „protestatarilor” ce-și fereau chipurile de aparatele foto. „Nu vor să apară în ziar”, îl lămurește o colegă pe un ziarist care-a întârziat la demonstrație.

Ne-am retras să ne încălzim la un ceai. Când am revenit, grupul de protestatari din fața primăriei se schimbase. Tinerii gălăgioși au fost susținuți de doamne de 45-50 de ani, înțolite în haine și căciuli de blană. Pe degete se vedeau inele groase de aur și la braț purtau genți de piele. S-au răstit la jurnaliștii insolenți care îndrăzniseră să le întrebe de ce protestează. Da, e grea viața în România!

Ce mi s-a părut bizar la demonstranții din București e că deși scandau „Fără violență!” în fața jandarmilor, tot ei aruncau cu pietre și sticle în oamenii legii. Ce câștigi dacă lovești un jandarm? Se schimbă ceva în țara asta? Viața ta va fi mai bună? Vei primi mărire de salariu și-ți vei putea permite să mergi în excursie în Paris?! Și jandarmii sunt români încercați, au familii, au prieteni și rude. Și ei au trecut prin micșorări de salarii și bugete diminuate.

Ce câștigăm dacă ne luptăm unii cu alții pe stradă? Ce câștigăm dacă demisionează Traian Băsescu, așa cum am tot auzit la tembelizor la Antena3?

De fapt, de ce ieșiți în stradă?

banci cu mesaje anti Basescu

Bilețele anti Băsescu pe băncile de lângă statuia lui Mihai Eminescu. Azi, în 15 ianuarie!

primaria Oradea 15 ianuarie

La Primărie era liniÈ™te È™i pace…

tineri protestatari oradea

Protestăm, protestăm!

protest in Oradea

„România, stat poliÈ›ienesc!”, strigă tinerii liberi să scandeze…

protestatari in Oradea 15 ianuarie

protestatari si jurnalisti

liniste in Oradea

Și totuÈ™i e liniÈ™te È™i pace în Oradea. Nu toÈ›i ne dorim să fim marionetele politicienilor…

12 thoughts on “Cum se protestează în România?

 • Nu pentru că nu doresc să fie marionetele politicienilor nu au ieÈ™it orădenii în stradă, ci pentru că sînt… comozi.

  Am dat, anii trecuți, și pot să dau exemple de foarte slabă participare a cetățenilor orădeni la diverse manifestări cetățenești sau culturale.

  Iar a spune ca PSD ar fi un partid stupid – asta chiar că e… STUPID!!!

 • Spuneti-mi si mie, merg la 2 fara 1 minut acolo si vad ca e gol. Ce era sa fac? Am stat, am facut doua-trei poze, ce sa fac? Sa vina vreo presa sa-mi ia interviu si sa fac de rusine partidul din care fac parte, sau efectiv sa ma fac de fapt pe mine singura de ras? Eu mi-am facut datoria: la 2 eram acolo. Iubesc corectitudinea si disciplina, din acest punct de vedere. De rusine si dezamagire, am plecat. Am revenit in forta a doua zi. Pregatita cu steag, slogan si tot tacamul. Si a fost bine! Foarte urat faceti. Si nu e prima data cand va spun, doamna Lilisor. S-a mai intamplat candva, in 2009. Urat. Prea partinitor. Nu cred ca e cazul sa jignim partide si sa ne exprimam astfel, oricat de liber(tin)i am fi in acest sistem politic actual. Vorbim. Dar degeaba.

  • Observ că te oftici rău de tot de fiecare dată când cineva nu te laudă suficient de mult. Draga mea,tu înÈ›elegi definiÈ›iile cuvintelor „tirania” È™i „dictatura” pe care le repeÈ›i de parcă ai vorbi de rujuri È™i pantofi de firmă?

   Sunt părtinitoare că îndrăznesc să-mi pun niÈ™te întrebări, înainte de a da curs invitaÈ›iei de a ieÈ™i în stradă împotriva „tiraniei”, propovăduită de un partid care-a adus minerii în ’90?

   Atunci da, sunt părtinitoare. Sau e o crimă să-ți pui niște întrebări? Să cauți logica în astfel de acțiuni?

 • Nu mai zic nimic. Fiti corecti, ce Dzeu. Criticati-ma pt vocea mea nelucrata daca vreti, sau pentru naivitate, dar fiti corecti. Faceti ce vreti, eu nu-mi mai bat capu`. Scuze de deranj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.