Cum se schimba pisicile dupa sterilizare?

După operaÈ›ia de ovariohisterectomie, cea mai importantă schimbare care a apărut la TheMitsi nu È›ine de comportament, ci de … gabarit. Mâța noastră, deÈ™i sterilizată la nici 5 luni, s-a îngrășat rapid în perioada de adolescență. Ajunsese la 7 kile mari È™i late. Da, È™i pisicile trec prin perioada adolescenÈ›ei tulburate.

„Drogurile” pisicii adolescente sunt cronțănelele Royal Canin și pestișorii uscați, porțiile de iarba mâței presărată pe covoraș și ieșiri în goană pe casa scării, printre picioarele noastre.

Uneori mai dă câte-un cap în mobilă, când ne pândește ca nebuna și se sperie de propria-i umbră. Da, mobila e întreagă!

În plus, uneori poate deprinde obiceiul ronțăitului de șireturi,  ai pantofilor de piele întoarsă (cică ia tartrul de pe colți) și multe mâini de oameni.

Jucării pentru pisici : bățul cu pene colorate!

Pentru a ne asigura că mai avem cu ce scrie, i-am cumpărat mâței un băț cu multe pene colorate în vârf.

Vreo 4 lei costă la pet shop-ul de la Olosig, vis-a-vis de stația de tramvai. E înnebunită după jucăria asta. Știe în ce sertar o ținem ascunsă și când vede că punem mâna pe mânerul sertarului,  miaună ca disperata.

Spuneam că singura modificare uriașă la pisica noastră, care a apărut după sterilizare, a fost îngrășarea. Dar o ținem sub control, zilnic o ajutăm să facă sport aruncându-i bețele prin coridor. Că nu degeaba am învățat mâța să facă aport.

Comportamentul pisicii după sterilizare

În privința comportamentului, noi tot speram că doar-doar s-o transforma într-o pisică leneșă, care doarme-n brațele oamenilor și cere să fie alintată. Am auzit oameni spunând că nu-și sterilizează pisicile că devin prea apatice. Noi chiar speram că o să fie așa.

Dar nu, TheMitsi a rămas jucăușă și foarte activă. În fiecare dimineață și seară are programul ei de „rocket cat”: cere atenție, aleargă, sare, gâfâie până-și pierde răsuflarea, se odihnește, apoi o ia de la capăt. Are o energie de invidiat, dacă e posibil să invidiezi o pisică de apartament pentru că mereu găsește modalități de a se distra între 4 pereți.

Pe de altă parte, după sterilizare TheMitsi a învățat să maseze pătura și hainele mele și să toarcă în timp ce se alintă în brațele mele. Iar de câteva luni a dezvoltat un nou obicei: se așează lângă mine în pat de îndată ce mă întind să mă odihnesc. Adoarme aproape instant lângă mine și nu se trezește până nu mă ridic din pat.

Cel mai mare defect al mâței noastre? Miaună mult prea mult! Iar dimineața mi se urcă pe spate și-mi face masaj cu lăbuțele în timp ce încă, teoretic, dorm.

Sănătoasă să fie, că de energie nu duce lipsă!

5 thoughts on “Cum se schimba pisicile dupa sterilizare?

    • 9 lei? Atât de mult? Pfuu, nu merită atât! Dacă aÈ™ lăsa bățul în ghearele mâței, n-ar rezista mai mult de jumate de oră :))

  • Incearca cu un laser 🙂 A mea e innebunita dupa ele, o poate tine-ntr-o alergatura frenetica si o jumatate de ora. Timp in care eu stau linistita in pat, proiectandu-i raza pe perete. Si ea sare. Si alearga. Si face sunetele alea frustrate ca nu reuseste sa il prinda… Abia asteapta sa pun mana pe lanterna 😀

  • Calitate superioara, ai ramas cu manerul in mana :)) Jocul vostru imi aminteste de copilarie, cum ma jucam eu in sat cu puii de pisica…legam o bucata de cotor de porumb cu un siret si il trageam dupa mine.Alergau pisicile de numa, credeau ca-i soarece. Of, ce vremuri! 🙂

  • Offf m-am mai linistit,credeam ca a mea e nebuna si au intrat dracii in ea😅😅🤣🙈are 1 saptamana de la sterilizare dar alearga ca nebuna ,se joaca cu orice prinde,se baga in orice gaura gaseste,nici nu mai sta sa pun pana pe ea,se sperie de orice,daca dormim 5h pe noapte e bine!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.