De ce cresc prețurile și scad cantitățile?

Și am un exemplu concret: Pepsi se găsea în localuri la pet de 0,5l. Costa vreo 4-5 lei în Oradea. Între timp, s-au schimbat standardele, Pepsi se vinde la sticla. De la 0,5 l a ajuns la 0.33 l și prețul e același. Acum Pepsi nu se mai găsește la 0.33 l în localuri, ci doar la 0,25l, precum Cola. Cât costă un Pepsi la 0,25 l? 4-5 lei!

Lipton IceTea e 5-6 lei la 0,25 l. În timp ce în supermarket e 3-4 lei la 0,5 l.

Ideea e că în localuri multe băuturi răcoritoare sunt comercializate în recipiente mai mici, dar plătim același preț. Eu și Laurențiu nu mai bem Pepsi sau Cola de vreo 2 ani, dar tot mai ieșim în oraș cu prieteni care consumă așa ceva. Și inevitabil văd prețurile în meniu.

A mai observat cineva asta?

4 thoughts on “De ce cresc prețurile și scad cantitățile?

  1. lilisor Post author

   Măi, ghinion, că și berea se va găsi tot la 0,33l și tare mi-e că prețurile vor rămâne aceleași. Sunt baruri unde berea la 0,33 l e la același preț cu cea de jumate de litru.

 1. Ioana

  scot și cei de la localuri profit… așa e peste tot în Oradea. Alt loc unde nu se prea justifică prețurile exagerate sunt benzinăriile. Am mers destul prin țară ca să mă obișnuiesc să-mi fac plinul de acasă cu de toate. Benzinăriile sunt bune numai pt toaletă și alimentat! În rest te tapează de bani! 😆

  Reply
 2. Marius I.

  nu numai in Oradea se intampla asta. Si oricum, ce patron vrea sa-si scada din profituri?
  Daca nu vrei suc si nici bere, merge bine o apa plata la 0,5 😀 tot vreo 4-5 lei e ( fata de 1,5-2 lei in magazin da deh… )

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.