De ce cresc prețurile și scad cantitățile?

Și am un exemplu concret: Pepsi se găsea în localuri la pet de 0,5l. Costa vreo 4-5 lei în Oradea. Între timp, s-au schimbat standardele, Pepsi se vinde la sticla. De la 0,5 l a ajuns la 0.33 l și prețul e același. Acum Pepsi nu se mai găsește la 0.33 l în localuri, ci doar la 0,25l, precum Cola. Cât costă un Pepsi la 0,25 l? 4-5 lei!

Lipton IceTea e 5-6 lei la 0,25 l. În timp ce în supermarket e 3-4 lei la 0,5 l.

Ideea e că în localuri multe băuturi răcoritoare sunt comercializate în recipiente mai mici, dar plătim același preț. Eu și Laurențiu nu mai bem Pepsi sau Cola de vreo 2 ani, dar tot mai ieșim în oraș cu prieteni care consumă așa ceva. Și inevitabil văd prețurile în meniu.

A mai observat cineva asta?

4 thoughts on “De ce cresc preÈ›urile È™i scad cantitățile?

    • Măi, ghinion, că È™i berea se va găsi tot la 0,33l È™i tare mi-e că preÈ›urile vor rămâne aceleaÈ™i. Sunt baruri unde berea la 0,33 l e la acelaÈ™i preÈ› cu cea de jumate de litru.

  • scot È™i cei de la localuri profit… aÈ™a e peste tot în Oradea. Alt loc unde nu se prea justifică preÈ›urile exagerate sunt benzinăriile. Am mers destul prin È›ară ca să mă obiÈ™nuiesc să-mi fac plinul de acasă cu de toate. Benzinăriile sunt bune numai pt toaletă È™i alimentat! ÃŽn rest te tapează de bani! 😆

  • nu numai in Oradea se intampla asta. Si oricum, ce patron vrea sa-si scada din profituri?
    Daca nu vrei suc si nici bere, merge bine o apa plata la 0,5 😀 tot vreo 4-5 lei e ( fata de 1,5-2 lei in magazin da deh… )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.