Evenimente în Oradea, decembrie 2012

  • „Caragiale în tramvai” – în 8 È™i 9 decembrie, de la ora 15

Spectacolul începe din stația Nufărul (capăt de linie), într-un tramvai Siemens. Va fi jucat colajul de piese „Caragiale în tramvai” pe care l-am văzut la Toamna Orădeană. Cu  Petre Ghimbășan, Adela Lazăr, Mihaela Gherdan, Șerban Borda, Anca Rusu Sigmirean și George Voinese. Puteți vedea la Răzvan un montaj video sau, cel mai bine, mergeți să vedeți spectacolul în tramvai! (foto: dreamstudio.ro)

Caragiale in tramvai

  • „O cană de fericire” – 5-23 decembrie, între orele 11 – 23

Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru familii nevoiașe. Dacă treci prin centru, poți bea un ceai cald sau vin fiert, iar de banii strânși vor fi achiziționate obiecte de îmbrăcăminte, jucării și dulciuri pentru 30 de copii cu vârste între 6 și 14 ani.

cana de fericire rotaract oradea

  • Schimb de CărÈ›i Oradea, 16 decembrie, ora 16, în Stage!

Ediția lunii decembrie, cu tot cu Secret Santa (la fel ca și anul trecut!) va avea loc în Stage, în 16 decembrie, de la ora 16. Dacă doriți să participați la Secret Santa, vă rog să-mi scrieți pe e-mail.  

schimb de carti decembrie

  • Ioan BocÈ™a È™i Ansamblul de Muzică TradiÈ›ională Icoane, 16 decembrie, ora 19, Teatrul Regina Maria

Concert Ioan Bocșa și Ansamblul de Muzică Tradițională Icoane, “Colinde și cântece rituale din Transilvania”. Spectacolul va avea loc la Teatrul Regina Maria. Biletele sunt puse în vânzare la sediul Casei de Cultura Oradea, Piața Ferdinand, nr. 4, putând fi achiziționate și înainte de spectacol, în limita locurilor disponibile. Prețul biletelor variază între 25 lei și 60 lei, în funcție de locul ales în sală.

concert ioan bocsa

  • Oradea 2020 – concurs pentru elevi: Oradea ca ÅŸi Capitală Culturală

Imaginaţi-vă: în 2021 Oradea este una dintre oraşele câştigătoare. Pentru un an, oraşul nostru va purta titlul de Capitală Culturală Europeană.

Aici intervine creativitatea voastră!

Sarcina: voi sunteţi echipa de proiect din spatele proiectului câştigător. Voi aţi întocmit lista de proiecte, care prezintă evenimentele şi activităţile pe care aţi oferi europenilor. Prin ce activiăţi aţi prezenta viaţa culturală din Oradea? Descrieţi un proiect prin care se poate atrage atenţia asupra vieţii cultural şi pline de oportunităţi a oraşului. Prezentaţi-ne planul unui eveniment de acest gen.
Să nu vă fie frică de ideile măreţe!

Rezolvările pot fi încărcate pe site până la data de 13 decembrie (informaţii technice: încărcarea proiectelor se va face în aceeaşi mod precum şi completarea foii de date a echipelor, în meniul utilizatorilor).

Fiecare proiect încărcat va fi publicat pe site la miezul nopţii pe data de 13 decembrie. Începând cu această dată se va putea anunţa prietenii să voteze, pentru care vor avea la dispoziţie 5 zile. Tot în acest timp va vota şi juriul.

P.S: nu există limite în ceea ce priveşte forma de predare a proiectelor, deci sunteţi liberi să vă încărcaţi munca în format video, fotografii, text sau un mixt a acestora. Lăsaţi-vă fantezia să zboare!

Detalii pe site!

  •  Campanie de colectare de hrană pentru „Prietenii Pisicilor”, 22 decembrie, orale 10-21, Era Shopping Park

De vreo 2 ani încoace voluntarii centrului de adopții organizează de Crăciun câte un eveniment pentru a strânge hrană pentru pisicile din adăpost. Dacă vreți să sprijiniți adăpostul de mâțe, aduceți o conservă pentru mâțe, o pungă de mâncare sau un sac de nisip. În prezent sunt peste 30 de pisici în centru, toate curate și îngrijite (le-am vizitat recent, se lipesc de oameni ca scamele de pantalonii negri), dar și costurile cu întreținerea adăpstului sunt destul de ridicate. Mai mult, veți putea cumpăra calendare cu pisicile din adăpost (cu fotografii foarte bune realizate de Narcisa Buzlea), iar banii strânși sunt utilizați pentru sterilizarea/castrarea pisicilor ce intră în adăpost, deparazitare, tratamente, operații. Că în centrul de mâțe ajung, din păcate, și pisici maltrate, dar care au învățat, treptat, să fie sociabile și blânde cu oamenii. sursa

 campanie-colectare-donatii-pentru-pisicute-era-shopping-park

 

UPDATE:

  • Cake Day Oradea, 11 È™i 12 decembrie

“Cake Day” este o campanie caritabilă iniÅ£iată de studenÅ£ii Facultăţii de Medicină ÅŸi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea cărora li s-au alăturat ÅŸi studenÅ£ii de la Facultatea de ÅžtiinÅ£e Socio-Umane, fiind implicaÅ£i anual peste 20 de voluntari.

În acest an, ”Cake Day” se află la cea de-a şasea ediţie şi are ca scop sprijinirea copiilor proveniţi din familii cu o situaţie materială precară. Credem că este important să dăruim câteva clipe fericite celor nevoiaşi. Din fondurile colectate, copiii din centrele de plasament se vor bucura de sărbători de îmbrăcăminte, dulciuri şi jucării.

 În preajma Crăciunului, organizatorii Cake Day Oradea îi invită pe toţi cei care vor să contribuie la o cauză umanitară să vină la Universitatea din Oradea în perioada 11-12 decembrie pentru a dărui jucării, hăinuţe şi pentru a servi o prăjitură delicioasă. Fondurile adunate din vânzarea prăjiturelelor vor fi donate copiilor defavorizaţi.

Persoanele interesate să contribuie cu donaţii la această campanie umanitară sunt aşteptate:

–  MarÅ£i, 11 decembrie, de la ora 9,  la Facultatea de Åžtiinte Socio-Umane din Oradea.

– Miercuri 12 decembrie, de la ora 12, la Facultatea de Medicină ÅŸi Farmacie din Oradea.

 

Dacă mai știți voi și de alte evenimente, dați de știre!

3 thoughts on “Evenimente în Oradea, decembrie 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.