Festivalul Luminii Oradea – 19 mai 2012

Și-a fost și Festivalul Luminii, ediția din 2012. Spre deosebire de anul trecut, n-a mai fost un frig năprasnic. Dar parcă nici atât de multe lumânări.

Parcul 1 decembrie a fost plin de copii, de tineri îndrăgostiți, de mame grijulii și de bătrâni care ieșiseră din casă pentru a uita de necazurile vârstei. A fost o atmosferă interesantă și plăcută.

În cadrul Festivalului Luminii, organizat de Cercetașii României, a avut loc și cea de-a 5-a ediție a Lecturi Urbane Oradea.

De la festival am trecut și pe la Noaptea Muzeelor care-n Oradea s-a desfășurat în Palatul Baroc. Cam dezamăgitoare atmosfera. Puține exponate, puține încăperi deschise publicului. Măcar orădenii au văzut multe caricaturi realizate de Ovidiu Pascu și expoziția cu lucrările artistului venețian Marcello Leoncini. Orădenii s-au înghesuit mai mult în sala cu aurul și argintul dacic și în sălile unde erau expuse caricaturile.

8 thoughts on “Festivalul Luminii Oradea – 19 mai 2012

    1. lilisor Post author

      Palatul Baroc nu e Muzeu, nu mai e muzeu. E doar un palat preluat de o episcopie, lăsat să se dărâme. Exponatele de la Noaptea Muzeelor au fost puține. Interesante, dar prea puține. În 10-15 minute am văzut tot ce era de văzut. Trist

  1. Andrea

    Mi-a plăcut la nebunie! Când s-a lăsat seara, lumânările au devenit magice! O atmosferă plăcută, liniștită, parcă din altă lume 🙂 Legat de Noaptea Albă a Muzeelor, da, cam dezamăgitor. Puteau deschide publicului mai multe săli. Dar ce să zic, mă bucur că a fost și-atât!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.