Magia portretelor desenate

Prima persoană care mi-a făcut portretul a fost Gheorghe. I-am trimis o fotografie digitală din albumul de final de liceu și câteva luni mai târziu, în ziua când împlineam 19 ani, mi-a dăruit portretul în creion. Încă-l mai am, e ascuns bine într-un dosar. Mă gândeam să-l înrămez, dar mi se pare un gest prea narcisistic, chiar și pentru o leoaică afurisită ce mi-s!

Rareori stau să fiu fotografiată, iar cele mai reușite imagini sunt cele când nu știu  că cineva-mi face poze. Așa s-a întâmplat și cu imaginea pe care Anca a ales-o pentru un portret desenat color: Laurențiu își seta aparatul, fotografiindu-mă. Imaginea e reușită, dar și mai reușit e portretul pe care mi l-a făcut Anca Suiugan, căci munca ei vreau să ți-o arăt și cu care mă laud.

Aș da orice să am talentul său, să pictez și să desenez, să mă exprim artistic. Deseori nici măcar în scris nu reușesc să transmit coerent ceea ce vreau să spun, însă Anca reușește. Știe să scoată în evidență trăsăturile frumoase ale unei persoane, pune accent pe trăsăturile pozitive, întărindu-le, făcându-le pe cele mai puțin dezirabile să pară insignifiante. Ca prin magie!

Îmi place tare mult cum i-a ieșit portretul meu. Fiind un artist plastic cu experiență și studii în domeniu, Anca desenează totul manual. Nu scanează pozele, nu le prelucrează în Photoshop să pară desenate, nu le listează la imprimantă, ci le creionează, schițează și desenează de la 0.

And this is why I love her work!

lilisor schita si portret

2 thoughts on “Magia portretelor desenate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.