Mai mulți ani de viață sau masculinitate?

Fascinant articolul din TheAtlantic despre eunuci, bărbați și speranța de viață. Potrivit acestuia, testosteronul ar duce la o speranță de viață mai mică în rândul bărbaților. Cum s-a ajuns la această concluzie? Printr-un studiu genealogic al eunucilor din Korea.

Sigur că studiul e doar o mică parte dintr-o cercetare mai amplă, însă poate oferi câteva indicii despre o posibilă legătură între procesul de îmbătrânire și hormoni.

Un banc prost spune că femeile trăiesc în medie mai mult decât bărbații pentru că noi le-am nenoroci zilele. Iar studiul acesta demontează gluma …

Averaging a lifespan of 70 years, the eunuchs lived about 14 to 19 years longer than cohorts from a similar socio-economic background.

Another study that used data from a population in a mental hospital also indicates that castrated men live longer

 

6 thoughts on “Mai mulți ani de viață sau masculinitate?

  1. Radu-Mihai

   Nu-s sexepert, dar… studiul asta e pe modelul “niste oameni de stiinta britanici/nemti/americani/englezi…”. 🙂

 1. marcel

  Lilisor(imi place cum suna),cati oameni castrati crezi ca mai sunt in lume ca sa le permita specialistilor aia impotenti din studiu sa -i studieze si sa traga concluzia ca macar daca nu pot sa se bucure de viata chinul va dura mai mult ca la cei cu sange in instalatie?!Cred ca vorba preferata a ,,specialistilor” despre femei este,,Daca nu le putem avea macar le apasam!”….

  Reply
  1. lilisor Post author

   Dacă citeai articolul pe care l-am citat, ai fi aflat că studiul e bazat pe date din trecut, din perioada eunucilor. Adică a ălora castrați. În plus, cred totuși că-n lumea asta mare poate există o societate necunoscută nouă unde bărbații sunt lipsiți de tocmai posibilitatea de a se reproduce.
   Sau poate au studiat cazurile pedofililor castrați chimic :p Subiecți sunt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.