pisica ranjeste

O surpriză nedorită

Azi noapte am avut un coșmar cu ea. Un vis urât cu vrăjitoare, femei isterice și mâncători de animale păroase. Parcă trăiam într-o lume bizară, fără ciocolată, a lui Willy Wonka, în care o băbuță cu pielea fină dar acoperită de negi mi-a luat-o din brațe și-a aruncat-o într-o prăpastie din care ieșea o gură uriașă de monstru care a înghițit-o rapid.

Brr, mi se ciufulește părul de pe ceafă numai când mă gândesc la asta. M-am trezit speriată și toată transpirată, alarma telefonului urlându-mi în urechi. Fir-ar să fie, trezirea la ora 7 și jumătate nu-i deloc plăcută! Bine că încă nu se auzea bormașina de la construcția de vis-a-vis.

Nici n-am apucat bine să mă dezmeticesc că o aud cum mă strigă, ca un pui răsfățat, din coridor. „Ți-o fi foame”, îmi zic, în timp ce-mi trec o mână prin părul ciufulit. „Lasă, mai ai oleacă de răbdare, că-i prea devreme. Dacă mănânci acum, o să-mi ceri de mâncare și peste o oră, iar eu am prea multe materiale de terminat azi”, i-am spus calmă, deși știu că nu m-a băgat în seamă.

În timp ce făceam duș stătea pe marginea căzii și mă privea curioasă. „Grrr, ești enervantă, pleacă în treaba ta”, i-am strigat, încercând cumva s-o alung din baie. Nu s-a clintit vreun centimetru. M-am enervat! Am întors dușul ca să ajungă apa pe ea. În 2 secunde era în coridor, scuturându-și capul nemulțumită. Mă privea nedumerită, parcă întrebându-mă de ce am fost atât de nesimțită.

I-am dat de mâncare în timp ce așteptam să se facă o cafea. Din păcate, nici măcar cafeaua tare nu m-a scăpat de senzația de oboseală ce nu-mi dă pace de 2 zile. Am ascuns cearcănele cu o cremă de ochi și nițel de rimel organic și-am plecat la întâlnire.

Când am revenit acasă eram atât de binedispusă încât i-am iertat indiscreția de dimineață din baie.  Ba chiar i-am dat să mănânce una dintre mâncărurile ei preferate, un pate fin din carne de curcan. Azi s-a năpustit asupra farfuriei și în câteva minute a golit-o. Haplea!

„No, bun. Amândouă am cinat, mi-am terminat munca pentru azi, în sfârșit pot să citesc ultimele pagini din Jurnalul lui Anne Frank”, i-am zis în timp ce deschideam cartea cu Adobe Digital Editions.

Încă lingându-și gingiile și mustățile, a venit agale până-n sufragerie. S-a pus în fund în fața mea, s-a uitat la mine cu privirea aia de ființă inocentă, de puiuț drăguț și prostovan căruia îi poți ierta orice, și mi-a făcut cea mai frumoasă bucurie din seara aceasta: a vomitat pe covor! Asta face mereu când hăpăie, iar eu mereu uit s-o închid în baie în primele 15 minute după ce mănâncă o conservă. De fiecare dată când a primit un pate Gourmet a vomitat. Nu știu sigur dacă-i de la mâncare sau e din cauză că-i lacomă.

Bine că nu mai are voie în dormitor! 🙂

pisica ranjeste

pisica intinsa pe covor

8 thoughts on “O surpriză nedorită

 1. Mr. X

  Daca mananci seara si stomacul n-ajunge sa digere mancarea inainte ca tu sa adormi, ai vise extrem de ciudate (spun din experienta).

  Cat despre pisi: fix cand mestecam cea mai buna imbucatura din micul dejun, am ajuns la partea cu “a vomitat pe covor”. A fost o intalnire interesanta intre placere si dezgust. :))

  Sa ai o zi super!

  Reply
  1. lilisor Post author

   Mănânc seara, dar pentru că adorm târziu, după miezul nopții, nu adorm cu stomacul plin. De câteva zile am o stare de neliniște și oboseală. Mă foiesc de pe fotoliu pe canapea, nu-mi găsesc locul. Poate o fi din cauză că n-am mai ieșit cu bicicleta de o săptămână 🙁

 2. ANONIM

  ASTA CE AI VISAT URIT A FOST PULATESA CRINA DOBOCAN CA EA E PREOTESA IN PIELE DE DRACI SI VINE SA TE BINTUIE NOAPTEA SE TRANSFORMA IN TOT FELU DE DOBITOACE DE ACEIA O APUCA VRAJA SI ZIUA PINA NU IES DRACII DIN EA EA ESTE O FEMEIE IN PIELE DE DRAC DUMNEZEU CU NOI STROPITI CU ADEASMA DE LA PREOTU DOBOCAN CASA SI PATUL SI SA VA FACE TI CRUCE CU LIMBA CIND VA TREZITI DIN VIS URIT SI SA PURTATI CHILOTUL PE DOS SI CATEL DE USTUROI IN BUZUNAR SA NU I IASA VRAJA LUI SAMANTA PULATESA SI SA PICE DE PE MATURA DREPT IN PUUUUUUUU LAAAAAAAA BUNA REVEDERE

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.