calluna vulgaris

Octombrie în „grădina” din balcon

Toată vara au stat și-au parfumat balconul cu aroma lor îmbietoare. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, pot spune că toată vara au trândăvit. Că fructe, în afară de primele două de la începutul verii, n-au făcut. Despre roșiile din jardinieră vorbesc, firește. Cam toate fructele care se formau, au murit înainte de a se dezvolta. Nu știu de ce. Dar acum vreo săptămână și ceva am observat că, în ciuda frigului, una dintre plantele de roșie a făcut fructe. Așa că am 4 fructe verzi care așteaptă să se … înroșească. Să fie primite!

rosii verzi

Între timp „spațiul meu verde”, care-n curând va fi mutat în sufragerie, s-a îmbogățit cu o Calluna Vulgaris, iar crăițele au dispărut. Pătrunjelul frunze mi-a aromat mâncarea toată vara și toamna, iar crinul păcii – spathiphyllum – mi-a înflorit constant din primăvară și până acum.

calluna vulgaris

calluna vulgaris in ghiveci

crinul pacii

Ah, da! Bonus o poză cu unul dintre motanii fertili ai cartierului. Deși e foarte ocupat cu „gâdilatul” mâțelor din jurul blocului (și nu-s deloc puține!), motanul ăsta are timp să o supervizeze pe bătrâna vecină când udă plantele din grădină. Seară de seară.

motan de cartier

Și cam atât pentru astăzi.

Voi ce mai faceți? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.