turnul primariei oradea

Oradea electorală

În campania asta electorală am decis să nu susțin vreun candidat la Primăria Oradea. Și-ți explic de ce:

Deși comunică foarte bine pe online și offline, Bolojan m-a supărat că a demolat podul de pontoane, iar acum trebuie să mă strecor pe podul Sovata printre pietonii care circulă pe pista de bicicliști. Da, podul de pe Sovata e foarte util, dar putea să-l lase și pe cel de pontoane în paralel. În felul acesta pietonii ar circula mai mult pe podul de pontoane și mai puțin pe cel rutier, iar bicicliștii ar putea circula liniștiți pe pista dedicată lor.

Nu mănânc vitamina C și nici nu vorbesc maghiară ca să înțeleg mesajul lui Cseke Attila. Nu am reușit să-mi dau seama care-i strategia omului ăstuia pentru Oradea. Cel puțin io sper că nu-i legată de vitamine, că doar n-om fi pui de V.C.Tudor s-avem nevoie de medicamente. Cseke mă face să cred că el chiar nu vrea să fie primar, ci a candidat doar ca să-și vadă mecla pe panouri uriașe montate prin oraș. Trist!

Mihai Groza nu știu de ce mai candidează! 4 ani a stat pitit în cușca PDL-ului, n-a știut să comunice, să iasă-n văzul lumii cu vreun proiect de Doamne-ajută și acum zâmbește tâmp de pe afișele lipite prin tot orașul. E agasant și ipocrit. El și cu Horea Vușcan ar merita un loc de onoare în cartea ipocriților!

Vorbind de Vușcan, reprezentantul partidului Verzilor. Nu știu să fi făcut ceva pentru orașul ăsta, pentru a sprijini în vreun fel activitățile ecologice și „verzi”. A băgat o căruță de bani în reclame pe Facebook încercând să-l discrediteze pe Bolojan că a decis să modernizeze CET-ul, dar a uitat să facă ceva concret.

Oradea are câteva piste pentru biciclete dar nu-s semnalizate și nici respectate. Dacă tot e reprezentantul Verzilor, de ce n-a făcut ceva pentru a încuraja mersul pe bicicletă? El propune ca orădeanul de rând să fie liber să-și aleagă furnizorii de servicii. Păi, orădeanul de rând habar n-are ce vrea. Poate n-ar strica de-ar citi oleacă despre psihologia maselor. Și poate că citind niște cărți învață în același timp să scrie și să se exprime corect în limba română! 2 în 1!

N-am văzut afișe cu Vușcan prin oraș, probabil nu mai are buget pentru afișe pentru că l-a cheltuit pe Facebook Ads sau toate locurile bune au fost adjudecate de Groza. În orice caz, pentru un candidat al Verzilor omul nu prezintă vreun pic de încredere. Nu știu cine ar vota un om atât de incoerent și de aiurit precum Vușcan, în afară de prietenii săi care-l susțin pentru că… nah, sunt prieteni.

Cine-a mai rămas? Partidul Poporului și celălalt partid maghiar? Cu tot respectul față de oameni, dar ăștia-s vai și amar de curul lor! Abia acum, în campanie electorală, auzi de ei. Că-n rest stau și freacă menta la ședințe de partid!

Și uite-așa m-am decis să nu sprijin vreun candidat la Primăria Oradea!

turnul primariei oradea

p.s: prin faptul că nu susțin public vreun candidat nu înseamnă că nu voi vota. Dimpotrivă! Ce voi vota, ține doar de mine!

10 thoughts on “Oradea electorală

 1. Dani

  Nu trebuie sa votezi pe nimeni neaparat… dar trebuie sa mergi la vot ca altfel se voteaza in locul tau. Mergi frumos si pui stampila pe 2, 3 si se anuleaza votul. Spor

  Reply
  1. lilisor Post author

   Păi ș-atunci nu-i păcat de hârtia aia pe care-am redus-o la nimic? Au murit atâția copaci pentru ce? Pentru un vot nul?

 2. Cristi

  Podul de pontoane mai putea fi lasat anul asta, insa nu mult. Exista un proiect care prevede ca zona sa fie disponibila pentru mici ambarcatiuni (n-am exact detaliile acuma). Iar podul de pontoane ar bloca practic zona in doua si n-ar mai putea trece nimic pe acolo din cauza lui.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Hmm, și atunci ce-i de făcut cu orădenii care nu respectă pistele pentru bicicliști? 🙂 Ce bai am și eu! :)))
   Dacă-i rost de ambarcațiuni, atunci să se dea la toți orădenii, dar câte una, să ajungă pentru toți! :))))

  2. Cristi

   Mini ambarcatiuni, totusi! :))

   Cat despre oradenii aia… nu stiu ce solutie sa-ti zic. Ca tot asa pot cere si ei acelasi lucru (pista e pe trotuarul lor, daca nu ma insel). Trebuia sa fie prevazut podul cu o pista separata… Dar na… 🙂

 3. ALex

  Iti inteleg supararea cu podul de pontoane, era romantic. Ai cel putin consolarea ca il vezi pe reclamele lui Bolo 🙂 Ce nu inteleg, privind remarca ta ca pe podul Sovata trebuie sa ocolesti pietonii de pe pista de biciclete: e de vina cumva Bolojan ca pietonii aia nu se uita pe unde calca? Ma mai intreb doar cum treceai cu bicicleta pe podul de pontoane…

  Reply
  1. lilisor Post author

   Pe podul de pontoane nu aveam pretenția de a trece pe bicicletă, știind că nu era pt biciclete, ci doar pentru pietoni. Dar pe cel rutier e trasată pista, speram ca măcar pe acolo să pot circula pe țoaclă, fără să mă scuz la fiecare 3 metri. Să nu mai spun ce frustrant e pe malul Crișului, unde-i ditamai pista și românii circulă precum oile. Cred că mulți au chiulit de la orele de educație civică atunci când se spunea că se circulă pe partea dreaptă, iar pe stânga lași loc celui ce vine din față sau celui din spate care depășește.

   No, nu-i vina primarului că românii nu-i respectă pe cei de lângă ei. Bine că avem un Partid Verde care sprijină sublim și deloc trasportul pe bicicletă! 🙂

 4. Andrea

  Din câte am înțeles Vușcan nu face afișe pentru că vrea să demonstreze cât de inutile sunt și nu merită să dai banii pe ele. Și-a postat afișele on-line. Ce nu mi-a plăcut e faptul că are un afiș cu soția și fetița. C’mmon, nu-ți folosi copilul pentru campanie electorală!!!! Legat de podul de pontoane, da, putea să fie lăsat (am copilărit cu el și am fost extrem de supărată când l-au demontat), dar adevărul e că era deja ruginit săracul, prea multe accidente pe el iarna (pentru că nu erau în stare să-l întrețină), prea multe scânduri lipsă și prea mulți șobolani se plimbau de voie pe el 🙂 Legat de pietonii care nu-s capabili să circule pe partea lor nu știu ce să zic. Ține de bunul simț …

  Reply
  1. lilisor Post author

   S-o fi gândit că va părea un familist în ochii orădenilor, încercând să spele imaginea de criminal pe care au mizat oponenții săi politici.
   Online-ul are o acțiune limitată și o va simți din plin asta după 10 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.