Peter Gabriel – My Body is a cage

Din ciclul “noua obsesie muzicala”, va prezint My Body is a Cage in interpretarea lui Peter Gabriel, ex Genesis, pentru cei mai putin familiarizati cu muzica veche. E un artist pe care-l apreciez foarte mult pentru stilul sau mai… aparte.

Spre rusinea mea, n-am mai fost la curent cu ultimele sale colaborari si proiecte. A trebuit sa aud piesa in ultimul episod din sezonul 7 al HOUSE M.D ca sa descopar versiunea  interpretata de Gabriel.

My Body is a cage (originala apartine trupei Arcade Fire) se regaseste pe albumul din 2010 intitulat Scratch my back, un proiect interesant demarat de artist. Dupa 8 ani, a lansat acest album de studio care cuprinde melodii cover inregistrate doar cu voce si orchestra. Pentru fiecare piesa cover interpretata de britanic, un alt artist (sau alta formatie) va interpreta o melodie compusa de Peter Gabriel. Un fel de I’ll sing your song, you’ll sing mine. Dar pentru ca artistii s-au tot retras din proiectul ce avea sa se numeasca I’ll scratch yours, Peter Gabriel a decis sa lanseze pe iTunes, la fiecare luna plina din 2010, cate o melodie deja inregistrata de partenerii care s-au implicat in proiect.

Partea cu orchestra e incredibila, starneste niste senzatii ciudate si se completeaza atat de bine cu vocea grava a lui Peter Gabriel.

Enjoy!

2 thoughts on “Peter Gabriel – My Body is a cage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.