Succes pe tocuri in Oradea, editia a II-a

Anul trecut, când Laurențiu redescoperea România, Alina și Ioana m-au convins să ies din casă și să particip la o conferință susținută de femei pentru femei. Cele mai impresionabile povești de viață și de carieră pe care le-am auzit în seara aceea au fost ale actualei viceprimar, Florica Cherecheș, ale „șefei” judecătorilor Dana Cigan, Carmen Pantiş (președinta Colegiului Medicilor Bihor) și Oana Lianu, artistă. Femei puternice, sensibile și echilibrate. Pe fiecare doamnă am întrebat-o cum reușește să nu aducă acasă necazul unui caz dramatic. Răspunsurile lor au fost variate, însă au avut un punct comun: familia. Înainte de toate, familia vine pe primul loc, indiferent de funcția pe care o ai. Familia n-are nevoie de necazurile de la serviciu, iar pentru a echilibra cât mai bine partea profesională cu cea personală, intervin hobby-urile.

Am început cu puține informații despre ediția din 2011 ca să scot în evidență că prezentările doamnelor chiar au fost de interes de vreme ce le-am ținut minte după atâta timp.

De fapt, care e scopul acestui tip de eveniment? Promovarea femeilor sub 35 de ani care au succes în cariere, care s-au evidențiat prin rezultatele pe care le-au avut în ultimii ani, pentru a servi drept exemple pozitive pentru tinerele aflate la început de carieră.

La un an de la prima ediție „Succes pe tocuri”, s-a desfășurat a doua conferință astă seară, la Hotel Ramada. Alte 8 doamne, toate din Bihor, au povestit cum au reușit să se evidențieze în cariere, reușind totodată să păstreze un echilibru și-n viața personală. Că n-are cum să fie ușor să fii femeie puternică la serviciu, responsabilă de carierele altor oameni, de sume uriașe de bani sau de decizii care pot schimba imaginea instituției pe care o reprezinți. Iar odată ce-ai ajuns acasă să devii mama sensibilă și soția gospodină.

Fiecare doamnă (sau domnișoară, după caz) a povestit despre ce a motiva-o să meargă înainte, în ciuda obstacolelor.

Pasiune; Fă ceea ce-ți place; Găsește-ți calea, drumul pe care vrei să-l urmezi; Nu te arunca în față dacă nu ești suficient de pregătită; Stai și ascultă, apoi experimentează; Succesul nu înseamnă doar să-l atingi, înseamnă să te și bucuri de el, succesul; Odată ce-ai ajuns acolo sus, unde ți-ai dorit, abia atunci începe drumul, nu te culca pe-o ureche. Astea au fost doar câteva idei pe care le-au transmis invitatele JCI Oradea, organizație care-a pus la punct evenimentul.

Mi-a plăcut foarte mult discursul Ioanei Mazilescu, branch manager UniCredit Å¢iriac Bank. ÃŽn ciuda tentei corporatiste, a avut cel mai coerent discurs, bine structurat È™i foarte echilibrat. Se simte omul calculat, se simte experienÈ›a din discuÈ›iile directe cu oamenii. A povestit foarte pe scurt despre cum a refuzat postul de È™ef pentru că nu era pregătită, revenindu-i totuÈ™i câțiva ani mai târziu. Cred că dacă aÈ™ fi întâlnit-o când mă pregăteam să intru la liceul economic, sigur ar fi fost modelul meu în viață. ÃŽnsă am renunÈ›at complet la ideea de a mă învârti printre hârtii È™i cifre È™i-am ales hârtiile È™i literele, că-s mai multe È™i pot fi aranjate mai … melodios.

Un singur lucru le-aÈ™ putea reproÈ™a invitatelor: nu mai susÈ›ineÈ›i că toÈ›i ne dorim să fim È™efi. Eu nu-mi doresc să fiu manager sau director de vreo firmă. Niciodată nu m-am visat în postura de È™ef peste o echipă. Mai degrabă îmi doresc să văd că mi se materializează proiectele È™i că există oameni care au nevoie de munca mea. Prefer să fiu executantul, nu managerul! 🙂

N-am să-ți povestesc despre celelalte invitate, deși sunt sigură că fiecare ar merita măcar o pagină pe blog. Iar picanteriile le las pe seama presei. Mai multe informații despre doamnele și domnișoarele care au ținut prelegerile poți afla de la acestea:

Adina Rada (stânga imaginii) – manager CG&GC HiTech Solutions Oradea.

- Ioana Silaghi (dreapta imaginii) – fashion designer

adina rada si ioana silaghi

- Mihaela Gherdan – actriță, face dublări la Zone Studio Oradea È™i în timpul liber mai face genÈ›i de piele

Mihaela Gherdan

- Simona BiÅŸboacă – inventator, inginer, chimist. Cunoscută pentru soluÈ›ia de propolis fără alcool È™i pentru medaliile primite în Varsovia pentru Antioxi Vita

Simona Bisboaca

Ioana Mazilescu – branch manager UniCredit Èširiac Bank

ioana mazilescu

Anca Sas - consilier imagine Primăria Oradea

anca sas

Monica Suciu - director executiv al Fundaţiei Ruhama

Monica Suciu

Oana Mudura - manager studio TVS Oradea, viitorul Digi24 Oradea

oana mudura

A fost o seară interesantă. Merci, Ioana, pentru invitaÈ›ie! 🙂

3 thoughts on “Succes pe tocuri in Oradea, editia a II-a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.