Wannabe Quesadilla cu pită

Sau senvici cu piept de pui și legume. Sau sandwich, dacă preferi termenul corect! Ieri am poftit la quesadilla. Așa de mult încât am ignorat cele 35 de grade Celsius care încingeau asfaltul și-am ieșit la cumpărături după ingrediente. Că mi-a ieșit altceva, e partea a doua!

Pe „căldura nimicitoare” de ieri am ajuns până la Profi, că-i la 2 pași de blocul nostru. Mai departe nu ne-am încumetat să mergem! Din păcate, bucățile de tortilla din Profi au fost prea scumpe, iar eu am fost prea irascibilă ca să dau 14 lei pe câteva lipii! Anul trecut m-am lăsat păcălită în Kaufland cu lipiile, anul ăsta am zis că nu repet greșeala! Le-am urat tradiționalul „mâncați-le voi la prețul ăsta!” și, nervoasă cum eram, am decis să improvizez cu ce găsesc prin casă. Și-am improvizat cu pită, că doar români suntem!

Ce-i drept, dacă nu era atât de cald și nu-mi era atât de lene, puteam să fac eu lipiile. Dar asta e o altă discuție!

Ingredientele necesare: un piept de pui, o bucată de ceapă verde, 4-5 căței de usturoi, 100 ml bere, piper mozaic, sare, ardei roșu, ardei galben, roșii suculente, parmezan, cașcaval. 200 gr. smântână, 1 linguriță de muștar, una de ketchup pentru sos.

No, bun! Ajunsă acasă, am tăiat rapid pieptul de pui în bucățele și l-am pus în wok la călit cu ceapa tăiată bucățele, usturoiul tocat și cu 100 ml de bere la care l-am făcut pe Laurențiu să renunțe! Am pus bere blondă (are mai puțin alcool decât o bere brună) pentru că altfel pieptul de pui e prea sec și nu-mi place. Alcoolul a frăgezit carnea și i-a dat o aromă delicioasă!

Pentru că n-aveam lipii, am folosit felii de pâine pe care am pus rondele de ardei, bucăți de roșii (aici am greșit oleacă, e mai bine dacă tai roșiile în felii, că nu pică din compoziție), carnea de pui pregătită, parmezan, cașcaval ras și 2 lingurițe de sos. Am pus încă o felie de pâine deasupra și senviciul ăsta l-am băgat în sandwich maker vreo 2 minute.

Am mai pus niște sos, parmezan și cașcaval deasupra și gata-i cina. Să ne fie de bine!

sandwich quesadilla

sandwich si quesadilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.