Despre Atelierhandmade.com

Până acum am omis să mă laud pe blog cu multe dintre proiectele în care m-am implicat activ ca organizator. Nu pentru că mi-ar fi fost rușine (Doamnie feri, e munca mea, bună-rea, e munca mea!) ci pentru că de obicei nu dau importanță organizatorului. Îmi place să văd cum proiectul crește și fără a-mi asocia eu numele cu acesta. Și asta e cea mai mare satisfacție a mea: să știu că cineva apreciază munca mea fără să știe că eu sunt în spatele proiectului. Probabil n-aș fi scris nici despre acesta dacă nu m-ar fi încurajat TVDece-ii.

Astăzi vă voi prezenta un proiect care e rodul muncii a 5 oameni, printre care mă număr și eu. Cinci persoane care desenează/pictează, croiesc, croșetează și tricotează. E un proiect de muncă manuală care se numește „Atelier Handmade”. După multe discuții, după sugestii peste sugestii am rămas la Atelier Handmade pentru că toate creațiile noastre sunt realizate manual, de la început până la final, iar atelierul reunește diversitatea produselor.

Echipa AtelierHandmade.com

Anca Suiugan, Radu, Oana, Ariadna și eu. Suntem toți din Oradea. Pe Anca o știți deja, mi-a făcut 2 portrete până acum, Radu e croitorul nostru (are o experiență bogată în creație vestimentară, a terminat studii de profil și câțiva ani a lucrat în domeniu în București), Oana tricotează, iar Ariadna și eu croșetăm.

ÃŽn ceea ce mă priveÈ™te, îmi place tare mult proiectul ăsta pentru că-mi pune obstacole. ÃŽmi dă de furcă, mă provoacă să caut, să lucrez È™i să învăț o mulÈ›ime de lucruri în ceea priveÈ™te materialele È™i accesoriile (ha, câți dintre voi È™tiaÈ›i că există ață de croÈ™etat din bambus?!), fotografierea produselor (încă mai lucrez la tehnică È™i lumină), tipurile de modele (cumpăr patterns È™i le adaptez, dar am È™i modele proprii), site – aÈ™ putea scrie o nuvelă pe tema saitului, din perspectiva unui neofit ca mine.

Și mai avem atât de mult de lucru. Și mă bucur pentru asta. Nu aștept ziua în care nu voi mai avea vreo provocare de la proiectul ăsta. Mi-s perfecționistă, caut constant să îmbunătățesc experiența utilizatorului pe site, să propun noi idei și modele, cercetez amănunțit  și dpdv SEO. Până acum am lucrat în echipă cu designeri și programatori, acum când trebuie să le fac singură, apreciez de 10 ori mai mult munca unui designer și a unui programator. Dar pe viitor, când siteul va fi mai mare, voi căuta să externalizez serviciile astea.

Care-i scopul saitului? Prezentarea și vânzarea produselor pe care le producem și educarea consumatorului în ceea ce privește manufactura. La comandă fiecare dintre noi realizăm diverse produse și zău că-i păcat să nu le expunem online. Mai țineți minte aventura mea cu fustele? Ei bine, de grija asta am scăpat de când îl rog pe Radu să-mi facă fuste și rochii. Acum lucrăm la o rochie de vară despre care vă voi povesti când va fi gata.

Ce nu e Atelierhandmade.com? Nu e un site de fashion. Nu urmăm trenduri. Nu impunem tendințe din modă și nu vindem produse în serie. Toate hainele și lucrările sunt realizate în funcție de cerințele clienților, pe dimensiuni, culori, materiale alese de noi împreună cu clienții.

Următorul obstacol pentru mine, psihic vorbind È™i fizic, va fi Târgul de MărÈ›iÈ™or (27 feb – 3 martie, Real 1) la care vom participa. N-am mai fost până acum la un târg, eu mi-s perfecÈ›ionistă È™i am emoÈ›ii să iasă totul cât mai bine.

Bun, acum că v-am făcut o prezentare, vă arăt câteva produse pe care le-am făcut È™i vă invit pe site. AÈ™ aprecia un feedback argumentat È™i constructiv 🙂

cercei handmade

gulere-crosetate-elegant

scufita-rosie

flori-crosetate-martisoare

7 thoughts on “Despre Atelierhandmade.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.