Evenimente ̨n Oradea Рiulie 2013

Era să uit cel mai important eveniment: în 15 iulie începe recensământul câinilor din Oradea!

Pentru început, delegații Direcției Tehnice, ai Poliției Locale vor ieși pe teren împreună cu medicii veterinari în două echipe.

Acțiunile se vor desfășura după-masa, astfel încât cetățenii să poată fi găsiți acasă.

Recensământul va consta în colectarea datelor privind rasa, talia, sexul, culoarea, vârsta și situația câinelui (microcipat, sterilizat).

Pe baza datelor colectate, Primăria va realiza o bază de date cu situația câinilor din municipiu, bază pe care apoi o va gestiona.

Microciparea se va face subcutanat, fiind introdus un dispozitiv electronic de dimensiuni foarte reduse (cât un bob de orez), cu un cod unic, pe baza căruia orice câine va putea fi identificat. Această operațiune nu presupune suferință sau stres pentru animal, ea se realizează foarte rapid (sub 1 minut). Microciparea este gratuita, ea nu presupune nici un cost din partea proprietarului de câine. oradea.ro

  • 13 iulie – Swimathon Oradea

Swimathon Oradea este un proiect de strângere de fonduri, organizat de FundaÈ›ia Comunitară Oradea. De la ora 10 la 14 la Bazinul Olimpic “Ioan Alexandrescu” Oradea.

p.s: pt ce ce-au pus conținut pe siteul Fundației Comunitare Oradea: scrieți locul evenimentului în toate paginile! 

  • 15 – 17 iulie Caravana TIFF

Pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor, intrarea e liberă.
ProiecÈ›ii de filme: lungmetrajul “Și caii sunt verzi pe pereÈ›i”, regizor Dan ChiÈ™u (rulează în 15 iulie, ora 22:00), tragicomedia “Condamnat la viață”, regizor Bogdan Dreyer (rulează în 16 iulie, ora 22:00), acesta fiind un film realizat după nuvela “Moartea lui Ipu” de Titus Popovici ÅŸi co-producÈ›ia turco-germană “Pe viață”, în regia lui Asli Ozge, film care va rula în ultima zi a festivalului.

  • 18 iulie – ÃŽntâlnire cu Farmec la Oradea

Detalii la Ioana Ștef pe blog.

targul-mesterilor-populari-oradea-2013

  • 22 iulie – Lemon Bucket Orchestra @ Moszkva

Biletele costă 20 lei cumpărate până în ziua concertului sau 25 lei înainte de concert. Adresa e Str. Moscovei nr. 8, Palatul Sonnenfeld.

Ce alte evenimente mai sunt în Oradea?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.