Fiecare orădean are un mic lac Techirghiol în propria-i baie!

Pentru a „intra” cu dreptul în Anul Nou, un an în care vom avea ocazia să ducem la bun sfârșit acele proiecte pe care nu le-am terminat în anul ce s-a încheiat, cea mai bună strategie de automotivare e să respecți câteva superstiții. Cel puțin asta e singura explicație pe care o găsesc pentru obiceiul de a purta ceva roșu în noaptea dintre ani sau tradiția de a avea masa plină de mâncare și chiuveta fără vase murdare atunci când ceasul arată miezul nopții.

ÃŽn Oradea există o altă superstiÈ›ie devenită, de-a lungul anilor, un fel de regulă sacră, dar nescrisă. ÃŽn fiecare an, de Crăciun È™i-n noaptea de Revelion, apa caldă care vine pe coloană e … colorată. Cred că e un regulament intern al companiei de a le oferi orădenilor mai săraci ocazia de a se simÈ›i ca la Techirghiol.

Așadar, la început de 2013 se cuvine să-i mulțumim companiei care se ocupă cu furnizarea apei calde în Oradea. Apa colorată din cele două nopți menționate merită prețul de 19 lei/metru cub (cel puțin atât costă la noi în bloc), dar senzația de a te îmbăia într-un mic iaz termal improvizat e de neprețuit. Am fost atât de încântată precum e și mâța mea atunci când îi fac baie în cadă. Cred că nu aș putea să mă bucur de sărbătoarea Noului An fără o baie fierbinte cu apă colorată. Parcă pielea mea nu se simte bine dacă nu-i la fel de aspră precum un șmirghel fin după o îmbăiere în apa maronie.

Cu toate acestea, câțiva orădeni au fost discriminați și apa caldă care curgea la robinetele lor nu îndeplinea cerințele de culoare. Spre exemplu, la noi era doar gălbuie, în timp ce un orădean care locuiește într-un bloc de pe lângă bd. Transilvaniei mi-a transmis că la el apa avea o nuanță maronie, iar altul chiar s-a bucurat de proprietățile miraculoase ale apei căcănii.

Să mulțumim, așadar, companiei care furnizează apa caldă în Oradea.

apa maronie de revelion oradea

sursa foto

2 thoughts on “Fiecare orădean are un mic lac Techirghiol în propria-i baie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.