M-am jucat și cu Nokia Lumia 800

M-a văzut mai mică, mai abătută, cam tristă de felul meu È™i ce-a zis Cipri? Ia să-i dau o ocupaÈ›ie, că È™i aÈ™a stresează mâța aia degeaba. ÃŽn pauzele de croÈ™etat È™i dresat mâța am avut vreme să butonez È™i să fac poze cu Nokia Lumia. Că doară, nu-i aÈ™a?!, unii oameni fac poze mai bune cu telefonul mobil decât cu DSLR-ul pe auto … (sper că s-a simÈ›it sarcasmul!)

Și mi-a plăcut joaca asta cu Lumia 800.

Am folosit Nokia Lumia ca pe un mini laptop. Mini tabletă. Mini calculator. Nu-i pot spune mini-aparat foto pentru că nu e. Nu pentru mine.

Instagramul încă n-are aplicaÈ›ie pentru Windows phone, aÈ™a că am folosit Lomogram pentru prelucrarea cu efecte a pozelor făcute (unele au ieÈ™it bunicele, altele-s catastrofă, fireÈ™te!). OS-ul e rapid (mă rog, în comparaÈ›ie cu al meu Android de pe Windfire S – cel mai scump telefon pe care mi l-am permis fără rate – Lumia 800 e un Superman!).

Nu prea folosesc telefonul mobil pentru jocuri, ci mai mult pentru mail/cărÈ›i (Audible – îmi place să ascult poveÈ™ti când merg undeva);  social media – Twitter e ok, la Facebook mă deranjează că nu pot posta pe paginile pe care le administrez (am înÈ›eles că ar fi fost o aplicaÈ›ie de Windows, dar a fost eliminată la cererea Facebook?!); făcut poze în timpul turelor de biciclit. Cum e asta de la Paleu:

lacul paleu apus

Cel mai neplăcut aspect la telefonul ăsta? Zune! A fost musai să instalez Zune pentru a descărca fiÈ™ierele media pe laptop! N-am mai folosit un soft pentru sync … de la Sony Ericsson. DeÈ™i Sony Ericsson W200 puteam să-l conectez la laptop È™i îl vedea ca  o partiÈ›ie.

 Zune n-a vrut nicicum să facă un sync amărât cu al meu laptop. Mereu îmi dădea o eroare de sync la poze (deși am dezinstalat și reinstalat aplicația de vreo 3 ori). Fișierele video au apărut în calculator, cu pozele am avut ceva de furcă. Din greșală am descoperit că îmi salva toate pozele în folderul SkyDrive de pe calculator, nu în folderul pe care i-l atribuisem pe desktop din Zune. Probabil am făcut eu ceva greșit, pe undeva. Un om tehnic nu cred că va avea aceleași probleme.

Ce-i drept, îmi place ideea de a ține documentele în cloud, în SkyDrive, și că-și face sync singur cu telefonul, fără să fiu nevoită să-mi amintesc eu să salvez pozele în cloud.

Zilele trecute, împreună cu Cipri, am improvizat un Light Box. Și-am făcut câteva poze cu Lumiile la produsele handmade de pe atelier. Cam asta a ieșit cu Lumia 920:

bumbac colorat

steluta tricotata

Ambele poze de mai sus sunt prelucrate de Cipri, eu doar le-am redimensionat (1200 px e o dimensiune suficient de mare pentru web).

agrafe si servetele tricotate

steluta mov tricotata

Cele două sunt prelucrate de mine în PhotoScape. Atât cât mă pricep.  Ultima are colțul ars, știu. Dar observi ce claritate are forfecuța din prim plan? Pentru un telefon mobil, e pretty sharp.

 Și asta e o poză făcută cu un Canon 400d cu 50 mm:

margele colorate

2 thoughts on “M-am jucat È™i cu Nokia Lumia 800

  • Nu cred ca fotografiile lui Lumia 800 se pot apropia de cele facute cu un aparat foto decent insa nici nu putem spune ca principala caracteristica a unui telefon este fotografiatul. Lanseaza cat de curand Lumia 925, se pare ca sa lase o impresie buna datorita unui design minimalist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.