Mic dejun rapid

Mi s-a atras atenÈ›ia că a trecut cam prea mult timp de la ultima reÈ›etă scrisă pe blog È™i am auzit că s-ar fi organizat o petiÈ›ie pentru a readuce reÈ›etele pe acest blog. Dacă tot nu mă pricep la ceva, măcar mâncare să fac 😀 (</sarcasm>)

De data asta am o reÈ›etă atât de simplă, încât oricine o poate face. Chiar È™i acei oameni care-s la 2 paÈ™i de a da foc bucătăriei. Ai nevoie de 3 roÈ™ii, niÈ™te telemea sărată bine, leurdă/rucola È™i pită (albă, neagră, graham, cum È›i-i pofta). Dacă ai condimente pentru bruschette e bine, dacă n-ai înlocuieÈ™te cu sare, oregano, busuioc, pătrunjel È™i piper mozaic. ViaÈ›a asta ar fi prea dulce È™i prea amăruie fără piperul mozaic 😀

Poți prăji feliile de pâine*, dacă-ți place pita prăjită. Frunzele de leurdă/rucola le tai cât îți place de mici, iar roșiile le mărunțești în cubulețe. Într-o oală mică pui 2 lingurițe de condimente pentru bruschette (ori combinația de mai sus) cu o linguriță de ulei de măsline (noi am folosit și ulei de cânepă, e la fel de bun) și 2 de apă. Le pui pe foc pentru 30 de secunde -1 minut, apoi tot amestecul ăsta fierbinte îl pui peste roșiile tăiate+frunzele de rucola/leurdă. Dacă-s roșii cu coajă groasă, recomand să le cureți de coajă (am înțeles că irită ficatul sensibil).

Maglavaisul obținut îl întinzi pe pită, iar deasupra pui niște felii zdravene de telemea.

În poze nu apare telemeaua, că am devorat-o cât timp am pregătit ingredientele, așa de bună o fost. Rucola-i ușor amăruie, roșiile-s dulci, dar piperul mozaic dă savoare bruschettelor. Cred că mai găsiți la Lidl râșniță mică de piper mozaic cu sare de mare la vreo 7 lei.

Să vă fie de bine!

bruschette

condimente bruschette

*(dacă n-ai leurdă, încearcă așa: cât încă-i felia fierbinte, freac-o bine cu un cățel de usturoi. se topește și prinde un gust dumnezeiesc pita aia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.