O tigaie nu-ţi garantează o viaţă sănătoasă

Sunt sigură că voi fi atacată pentru articolul ăsta pentru că i0-s slabă şi, nu-i aşa?!, oamenii slabi n-au voie să comenteze despre oamenii supraponderali. Că io pot fi constant atacată şi condamnată pentru că-s slabă şi pentru că mănânc destul de sănătos, dar io n-am voie să ripostez pentru că dacă aş riposta aş fi crudă şi nesimţită şi-aş jigni sentimentele oamenilor cu probleme de greutate. E ciudat cum sunt ridiculizate şi judecate obiceiurile bune, cum ne place să ne lăudăm cu eşecurile şi cu lenea, ne mândrim cu faptul că nu reuşim să scăpăm de cercul vicios în care singuri ne aruncăm. Şi adevărul e că-i mai simplu să-i arătăm pe alţii cu degetul şi să-i judecăm decât să ne ridicăm fundul de pe canapea şi să facem mişcare. E mai simplu să ne plângem de milă şi să-i dispreţuim pe ceilalţi care fac ceva.

Dar să revin la ideea articolului.

Io tot mă întreb: cum naiba să promovezi o tigaie, un produs destinat oamenilor care caută o dietă sănătoasă, folosind vedete care au probleme cu greutatea? Nu susţin ideea şi trendul de modele slăbănoage şi anorexice, dar chiar nu s-a găsit  o personalitate recunoscută pentru stilul sănătos de viaţă şi care nu-şi afişează grăsimea în haine cu 2 numere mai mici?

Prefer o persoană care ştie ce înseamnă mâncarea sănătoasă şi un stil de viaţă sănătos ce include sportul, un om care-mi transmite prin imaginea sa cât de bine e să mănânci fără grăsimi prăjite şi să eviţi băuturile carbogazoase, nu un om ale cărui fălci mă îndeamnă să înghit mâncarea înainte de a o termina de mestecat.

Ori cele două doamne care promovează tigaia minune, care intră în categoria oamenilor cu o greutate peste medie, îmi transmit ideea că o viaţă sănătoasă înseamnă doar mâncarea gătită cu puţin sau chiar fără ulei. Nu-s specialist în nutriţie şi nici nu pretind a fi unul, dar cei câţiva doctori care m-au  consultat în ultimii ani, mi-au confirmat că fără sport – chiar şi o oră pe zi -, poţi să mănânci toată ziua doar iaurt şi cereale, tot nu vei avea un trup sănătos.

Iar sănătatea nu se traduce printr-un corp slab, dar nici printr-un trup cu multe kilograme peste medie.

Să mai aduc în discuţie textele stupide din reclamă?! Cine naiba cumpără o tigaie doar pentru că vine în 3 culori, dintre care bej nisipiu?!

4 thoughts on “O tigaie nu-ţi garantează o viaţă sănătoasă

  1. lilisor Post author

   Io am 26 de ani și gătesc aproape zilnic. Ce-i drept, nu-s „o pipiță”. Motivul pe care l-ai invocat e foarte ușor de combătut cu multe exemple bune.

 1. Mâzgălica

  Fix aceleași întrebări mi le-am pus și eu când am văzut reclama! Iar dacă o tigaie mi-ar garanta un stil de viață sănătos, mi-aș cumpăra vreo 365, să nu apuc să mă plictisesc 😀

  Reply
 2. dojo

  Am permanent parte de ‘mutre’ din partea cunoscutilor cu 20-30 de kile in plus. Ca-s slabanoaga. Ultima data, cand am verificat, eram ‘perfecta’ ca BMI. Dar poate stiu ei ceva ce nu stiu eu. Fac sport, mananc sanatos, am grija la dieta desi nu am nevoie de atentia asta. Probabil tot asa as arata si daca m-as umfla cu mancare. Sau poate nu.

  Trebuie promovata miscarea si mancatul sanatos. NU doar o imputita de tigaie, care costa prea mult pentru ce face. Dar oricum gospodinele nu stau sa piarda timpul cu ‘prostii’ de genul mers la sala, asa ca-s perfect in target 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.