Poze din Oradea

Oradea e un oraș fantomă, mi-a spus aseară șoferul de taxi. A așteptat să intru în bloc înainte de a pleca după următorul client. „Sunteți o domnișoară drăguță, nu mă costă nimic să aștept până intrați în scară”, mi-a zis zâmbind înainte să închid ușa mașinii.

Oradea e un oraÈ™ ciudat. MulÈ›i intelectuali È™i-au jurat dragoste eternă, scrijelindu-È™i numele în vopseaua de pe podul pietonal din centrul oraÈ™ului. Probabil la ceas se seară iubirea pare eternă, iar scrijelitul e o formă de artă prin care îndrăgostiÈ›ii-È™i demonstrează afecÈ›iunea. Doar că la lumina zilei scrijeliturile își pierd farmecul. Măzgăliturile-s doar niÈ™te … măzgălituri. Un kitch urban atât de frecvent întâlnit în vieÈ›ile noastre.

Pozele-s făcute și editate cu un Nokia Lumia 800, cu Windows 8. Se mișcă rapid și ecranul e mult mai senzitiv decât cel al telefonului meu uzual.

Detaliile tehnice și recenzii despre telefon veți găsi în proiectul acesta. Să vă spun cum mi s-a părut mie, ca om atehnic, telefonul?

curtea cu pisici

Știți unde în Oradea e „curtea cu pisici”?

podul intelectualilor

Declarații de iubire pe Podul Intelectualilor

malul crisului oradea

Odinioară hainele rupte și spintecate erau averea unor oameni. Acum sunt doar rămășițe care incomodează vizual.

malul crisului si podul intelectualilor

4 thoughts on “Poze din Oradea

  • Malul Crisului arata de parca ar fi dupa razboi. Trist ca unii au aprobat o lucrare pe care nu au terminat-o … Nimeni nu zice nimic, nimeni nu sanctioneaza pe nimeni. Asta e tara noastra, de asta o ducem asa cum o ducem, dar mai ales, de asta suntem facuti tigani prin lume. Suntem indiferenti, risipitori si ignoranti. Daca pornesti un proiect, o duci pana la capat indiferent de ce. Nu te apuci de el in speranta ca poate o sa ciupesti niste bani si o sa il termini … candva. Asta e capitala verde a Romaniei. Frumos!
    P.S. – cu aromele din Rogerius care mai e treaba?

    • Din câte È™tiu, proiectul e în stand by pentru că e necesară renovarea È™i reabilitarea clădirii evreieÈ™ti de lângă parcare. Dacă ar continua cu proiectul, e risc mare de prăbuÈ™ire a acelei clădiri. Parcă aÈ™a se specifica într-un material de pe saitul primăriei.

  • Curtea cu pisici e, dacă nu mă înÈ™el, în spatele curÈ›ii unui hotel de lângă parcul cu statuia lui Iosif Vulcan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.