un metru de bere

Prea mult fum de țigară …

Am plecat de acasă mirosind a lavandă și a ceva parfum cu mosc. 4 ore mai târziu, după ce-am văzut „În curând vine timpul” și după o companie plăcută într-o cafenea, am ajuns acasă mirosind a țigări ieftine și-a băuturi amețitoare. Părul meu arată îmbâcsit, miroase a tutun, iar hainele de pe mine put de parcă le-aș fi scăldat într-o cadă plină cu țigări.

Urăsc iarna pentru că în toate localurile unde merg mă afum (Cafeneux, singurul local unde știu că nu se fumează, era plin astă seară). Hainele mele curate, pielea pe care o îngrijesc în fiecare dimineață și care-n mod normal miroase plăcut, mi-s învăluite de fum și mirosuri puternice, indezirabile. Ochii mă ustură și lăcrimează prea mult motiv pentru care nu pot purta niciun machiaj, iar pofta de mâncare-mi scade pe măsură ce fumul de țigară devine atât de dens încât îl poți tăia cu sabia.

Abia aștept să vină sezonul cald, sezonul teraselor. Să pot ieși în oraș fără să-mi fac griji că atunci când ajung acasă miros ca o tabacheră. Să nu mai fiu nevoită să las paltonul în balcon la aerisit pentru a nu împuți jumătate din apartament.

N-am vreo problemă cu fumătorii, în definitiv, fiecare om are câte un viciu – spre ex., io-s dependentă de fructe și de ciocolată. Am în schimb o problemă cu localurile unde sistemul de ventilație nu face față mirosurilor puternice.

un metru de bere

5 thoughts on “Prea mult fum de țigară …

 1. Dan-Marius

  Ceva mai devreme am fost la un concert in Chanson. Fumul de tigara din local mi-a adus adus aminte de vremurile bune din facultate, cind colegii fumau pe culoare in pauze si ma lasam de fumat (fara sa fiu fumator) in timpul orelor de curs. 😀

  Reply
 2. dojo

  Astept sa intram cu adevarat in civilizatie si sa se interzica fumatul total in locurile publice. Nu va muri nimeni, garantat. Altfel … am inceput si eu sa renunt la orice iesiri din simplul motiv ca-mi displace sa put ca o scrumiera si sa fumez ‘de-a doua’ mizeria aia de aer.

  Reply
 3. Moga Florin

  Păi cam aşa e peste tot. Puţine sunt localurile unde să stai la o bere şi să nu ieşi mirosind ca un fumător înrăit. Ba în unele locuri cică ar fi amenajate locuri pentru nefumători, însă vorbim doar de 2-3 mese care sunt mai retrase, dar în aceeaşi încăpere şi acelaşi fum.

  O chestie care ar avea legătură cu subiectul am păţit în Lactobar, care pe lângă alte chestii m-a făcut să nu mai calc pe acolo, deşi toată lumea are numai cuvinte de laudă. Eram cu nişte prieteni care fumau şi am cerut o scrumieră, pentru că văzusem că la masa alăturată se fuma. Tipa ne-a spus că acolo nu se fumează, iar când am întrebat de ce la masa alăturată aveau scrumieră şi se fuma, ne-a spus că nu e masa ei. Da, pe masa noastră scria “no smoking”, dar la nici un metru de noi se fuma. După faza asta cei de la masa alăturată au fost mutaţi cu tot cu masă cu încă un metru mai încolo. Mai mult ostentativ. Şi cam aşa e în majoritatea localurilor.

  Oare ce se mai aude de legea care obligă delimitarea unor spaţii pentru nefumători?

  Reply
 4. Carmen

  De cele mai multe ori, refuz sa ies cu prietenii tocmai din acest motiv: fumul de tigara. Au ajuns localurile ca, la cererea clientilor, sa permita fumatul chiar si in zonele amenajate pentru nefumatori. Chiar am ajuns o tara de fumatori?

  Reply
 5. Renata

  Cat de bine ai zis-o…zici ca erau vorbele mele de cate ori merg in oras. Fiind nefumatoare, suport cu greu mirosul imbacsit de tigara care se imbiba in toti porii.
  Astept sa intram in randul tarilor civilizate. In concediul avut in Spania am vazut cum oamenii fumatori stau pe la colturi si in fata barurilor, cluburilor si fumeaza. La ei nu se fumeaza nicaieri, doara acasa, in intimitatea locuintei. De ce noi, nefumatorii, trebuie sa inhalam fumul lor? De ce fumatorii isi pot aprinde oriunde tigara fara sa le pese de ceilalti???

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.