Rochii pentru persoane slăbuțe

Port mărimea 36 românească sau 40 dacă e croi italian. E cea mai mică mărime și de obicei îmi vine ca turnată o rochie mărimea 36. Problema e că nu găsesc rochii de calitate care să fie croite pe mărimea mea. Acum 2 săptămâni am pornit într-o mică vânătoare de rochii tip business. Am căutat în centrul comercial Crișul. Unde am găsit, pe la etajul 3 (pe etajul unde-i și magazinul Jolidon), un magazin cu rochii decente, la prima vedere. Aveau pe stoc mărimea mea pentru aproape toate modelele. Problema a fost când am pus mâna pe haine și le-am verificat materialele.

Taică-meu are o vorbă „suntem prea săraci pentru a ne permite lucruri ieftine”. Adică, io-s prea zgârcită pentru a da 200 lei pe o rochie din 98% poliester și 2% elastan. Sunt prea zgârcită pentru că rochia aia va arăta ca o zdreanță ieftină după 3 purtări. Nu-mi permit o rochie nouă în fiecare lună, încerc să fac economii, nu să-mi investesc banii în haine. Nu-s bărbat să folosesc o cămașă pentru toate evenimentele.

Am căutat apoi la Fany Lux, pe pietonală. Modele drăguțe, unele cam prea bătrânești pentru gustul meu, însă materialele au fost ok. Păcat că la rochii nu au mărimea 36, din câte mi-au spus vânzătoarele, cam toate colecțiile încep de la mărimea 38.

Am o problemă cu hainele din vâscoză și poliester/poliamidă pentru că dacă nu conțin nicio urmă de bumbac, arată îngrozitor după 2-3 spălări. Prefer bumbacul, în diverse combinații cu vâscoză sau elastan.

Acum 3 ani am primit o rochie din bumbac, un material foarte plăcut care are ținută și nu se șifonează ușor. Am purtat-o destul de des și arată foarte bine. Am spălat-o la mașină, am scuturat-o de 2 ori înainte de a o pune la întins și după ce s-a uscat n-a avut nevoie de călcare. Genul ăsta de rochie îl caut în magazine, dar poate n-am știut eu unde să caut?!

Așadar, unde în Oradea găsesc rochii de calitate, mărimi mici, simple sau personalizate? (fără briz-briz-uri ori paiete, că se zburlește blana pe mâță)

Până voi găsi un magazin bun, voi apela la Laura Ciobanu.

10 thoughts on “Rochii pentru persoane slăbuÈ›e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.