Teatru: Producătorii

„Fă-o gay, fă-o gay, fă-o gaaaaaay!”, tot asta cânt de când am ieÈ™it din sala de teatru. Aseară a început Festivalul InternaÈ›ional de Teatru Scurt Oradea, iar piesa din deschidere a fost „Producătorii”, un musical de Mel Brooks care a avut un succes neaÈ™teptat pe Broadway. Succes a fost È™i-n Oradea aseară. De la Scripcarul pe acoperiÈ™ n-am mai auzit orădenii aplaudând atât de mult. I loved it! Cum ar spune americanul „I’m a sucker for musicals”. Orchestră live (mă rog, e un pleonasm cred, pt că e cam greu pt o orchestră să facă playback), costume superbe È™i actori buni.

Piesa e amuzantă, ironică, presărată cu aluzii sexuale nu tocmai morale È™i … gay. Pavel Sîrghi e nemaipomenit în rolul lui Leo Bloom, contabilul timorat È™i complexat, care-È™i doreÈ™te să scape din cuÈ™ca vieÈ›ii monotone cu cifre È™i numere. Iar Alexandru Rusu e producătorul uns cu toate alifiile, cel care È™tie în ce ordine trebuie trase sforile (sau băbuÈ›ele bogate) pentru a supravieÈ›ui în jungla showbiz-ului newyorkez. „Gay squad-ul” e format din Richard Balint, Petre Ghimbășan (nu credeam că poate juca atât de bine un rol de gay :)))), Ciprian Ciuciu, Răzvan Vicoveanu, Andrian Locovei, Sorin Ionescu È™i superba Mihaela Gherdan. Mihaela trece de la graÈ›ia unei dansatoare pe Broadway la costumul È™i atitudinea masculină a unui designer atipic în doar câteva minute.

Orchestra e senzațională (sper că nu veți interpreta într-un mod otv-ist termenul), muzica m-a ținut în suspans pe tot parcursul spectacolului și s-a sincronizat perfect cu actorii. De fapt, muzica e atât de bună, încât te face să uiți că uneori nu se înțeleg versurile melodiilor.

Piesa e reușită, voi merge și la următoarea reprezentație. Singurul cusur pe care l-am găsit sunt piesele interpretate de Dania Ținca. Pe cât e de frumoasă și pe cât de bine se mișcă pe scenă, pe atât de neatrăgătoare-i e vocea în melodii.

Astă seară voi merge la Leonida Gem Session, de la ora 19 în sala mare a Teatrului, iar de la ora 22 la Russian Night în sala Arcadia, din Palatul Vulturul Negru.

Veniți?

Pozele-s de la repetiția generală și-s munca lui Remus Toderici:

2 thoughts on “Teatru: Producătorii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.