blue cat

AFF – Away from Facebook!

Speram să treacă neobservată decizia mea de a renunța, temporar, la profilul de Facebook. În definitiv, nu sunt o persoană populară ori sociabilă, speram că eticheta de om arogant sau nesuferit – pe care mulți necunoscuți mi-o atribuie – mă va feri de multe aspecte neplăcute ale vieții de adult care trebuie să se scalde în baltă cu toate animalele, c-așa a fost învățat.  Însă în ultimele 2 zile am primit neașteptat de multe mesaje/SMS-uri/mailuri despre cum de nu mai apar online, dacă-s ok etc. Și aș vrea să se înțeleagă un lucru:

I need a break! Am nevoie de liniște, de filtre mai eficiente. Uneori sunt precum o furtună de vară: întâi se văd fulgerele, dar tunetele sunt cele care înspăimântă. 

Nu, n-am blocat pe nimeni (de altfel, nu știu să fi blocat pe cineva, dar presupun că n-o fi o procedură prea complicată), am folosit foarte rar butonul „Unfriend” și, de obicei, în cazurile unor persoane prea înguste la minte pentru a le tolera, iar atunci când am realizat că nu am prea multe în comun cu unii oameni, am preferat opțiunea „Unfollow”.

Nu sunt obligată să dau explicații cuiva, dar am o obligație față de propria-mi persoană de a avea grijă de mine. Facebook e un canal prea intruziv și, bizar, tentant. În ideea că dacă îți pierzi capul pt 2 secunde, poți scrie și lansa online o mulțime de afirmații pe care nu le-ai lăsa să vadă lumina zilei în mod normal. Facebook parcă te invită să te oferi pe tavă, să lași să se vadă cât mai multe, să spui tot ce-ți trece prin cap, fără a te gândi pentru câteva secunde la consecințe. E atât de ușor să rănești pe cineva în era social media…

A nu se înțelege că am adoptat curentul „anti-facebook”, ce s-a viralizat în anumite grupuri. Nu, pur și simplu am realizat că e prea mult zgomot de fundal în jurul meu. Iar 90% venea de pe FB.

Da, momentan nu mai sunt pe Facebook, dar atelierul continuă. Pentru prieteni sunt pe YM!, skype și telefon. În rest mă găsiți prin e-mail și twitter.

blue cat