Evenimente de mai în Oradea

Câteva evenimente interesante se anunță pentru următoarele zile. Dar pentru că nu voi merge la toate, vă scriu pe scurt despre cele la care ne-am putea întâlni (și la care, cel mai probabil, voi face poze). Despre Gaudeamus, de săptămâna trecută, n-am scris nimic pe blog, deși am fost și pe la târgul de cărți. Am povestit puțin cu vânzătorii, am aflat că Game of Thrones s-a căutat cel mai mult la unul dintre standuri, iar Agatha Christie și John Grisham au avut un stand mic doar al lor. Mi-a rămas gândul la colecția de audiobooks cu Neagu Djuvara, dar 200 lei reprezintă jumătate din chirie, așa că mai croșetez niște jucării ca să mi le pot cumpăra.

Și dacă tot vorbim de muncă și bani, e interesant de observat că mirobolanta comisie care se ocupă de cultura din Oradea face o treabă atât de bună încât nici măcar nu se observă. Asta da măiestrie. Jos pălăria, stimabililor! Dacă nu era Gaudeamus mă întreb cu ce se putea lăuda Primăria Oradea în materie de evenimente culturale în oraș?! Cu mutarea unui muzeu întreg în cetate, desigur!

Mno bun, eu vă recomand următoarele evenimente în Oradea:

1. Zilele Muzeului Țării Crișurilor

Seria de evenimente a început astăzi. Programul oficial și complet îl regăsiți pe Facebook.

2. Oradea Cultural Fest 

Vineri, 16 mai, în Student`s Place, din incinta Universității din Oradea, de la ora 18:00. Spectacole È™i prezentări de È›inută din diverse țări È™i degustări de mâncăruri tradiÈ›ionale. Având în vedere că evenimentul e organizat de AsociaÈ›ia StudenÈ›ilor la Medicină – unde sunt mulÈ›i studenÈ›i din zeci de țări – poate că evenimentul e una dintre puÈ›inele ocazii când puteÈ›i degusta preparate specifice Indiei, Pakistanului ori FranÈ›ei. 

3. Lansare Byron în Green Pub (sub pasajul Vulturul Negru)

Tot vineri, 16 mai, după ora 20.30, are loc lansarea albumului „Melancolic”. Biletul e 20 lei.

4. Premiera piesei „Circul Mondial” la Teatrul Maghiar Oradea

În 16 mai, ora 19.00 e premiera. Se mai joacă în 20 mai (ora 19:00), 28 mai (ora 19:00) si 29 mai (ora 16:00). La piese supratitrate în limba română am fost și a fost ok. Mi-s curioară de spectacolul „Circul Mondial”, mai mult pentru că regizorul și coregraful spectacolului e Tamás Juronics, directorul Baletului Contemporan din Szeged, Ungaria.

4. Lecturi Urbane – CiteÈ™te cu mine

Prof. Laura vă invită la o nouă ediție Lecturi Urbane, în 17 mai, de la ora 18.00 în Parcul 1 Decembrie.

5. Festivalul Luminii @ Oradea

Sâmbătă, 17 mai, de la ora 18 în Parcul 1 Decembrie.

7. Zilele Teatrului Regina Maria

Dacă mai găsiÈ›i locuri, vă recomand să mergeÈ›i în 23 mai la Cei ce nu uită …, o piesă foarte reuÈ™ită. Sau puteÈ›i vedea Producătorii ori Leonce È™i Lena (ambele piese-mi plac, chiar dacă se cântă mult în ele 😀).

Mno, voi la ce evenimente participați în Oradea? 

p.s: la final de lună reluăm Schimb de Cărți Oradea.

 festivalul-luminii-oradea2012-94

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.