apus la varciorog

Fluierând

Știi senzația aia neplăcută și nedorită când totul în jurul tău pare să se prăbușească și nu știi ce lipici ar trebui să folosești pentru a repara crăpăturile? Când, pentru a zădărnici panica ce s-ar putea instala în orice moment, alegi să fugi de toți, de toate, să te autoizolezi?! Uneori doar așa poți privi lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Ei bine, nu despre senzația aia voi scrie.

Ieri am scos-o pe Puicuțăăă la o tură pe Paleu, ca-ntre fete. Și cum pedalam io liniștită, târâș grăbiș pe serpentine, pierdută-n lumea mea, mă trezește din visul diurn un fluierat.
Depășindu-mă regulamentar prin stânga, un nene de vreo 40 de ani, pedala relaxat pe o bicicletă fără viteze. Cu coarnele înalte, parcă stătea pe scaun.

„-  Servus dragă. Merge treaba, merge?”, mă întreabă și zâmbește. Mergea-n ritm cu mine, dar parcă  lui îi era mai ușor, iar vocea sa nu trăda oboseala ce apare în urma unui asemenea efort.

„- Da, da, încă merge”, îi zic rapid, gâfâind ca un purcel obez.

„- Ține ritmul și ai grijă cum respiri, da? No, drum bun dragă, drum bun”, îmi zice. Când să-i răspund numai ce-l văd cum prinde viteză, urcând parcă și mai ușor pe serpentine.

Fluiera în continuare și pedala lejer, de parcă ar fi levitat. 2 minute mai târziu dispăruse din raza vizuală.

Până-n momentul în care nenea și-a făcut apariția-n stânga mea, eram tare mândră de mine și de performanța mea. Mă gândeam la cât de mult evoluasem față de acum 2 ani, când mă chinuiam să urc serpentinele în cea mai mică viteză, iar ieri am urcat în viteza cu care circul prin oraș pe drum drept. Mno, lasă că mă fac io mare …

Sâmbătă voi avea ocazia de a-mi întări rezistența fizică într-o tură lungă până în Vârciorog, la peștera Osoi – să fie vreo 45 km până acolo?! Plecarea-i dimineață la ora 9.30 din parcarea de pe str. Independenței.

apus la varciorog

3 thoughts on “Fluierând

 1. Lia

  Numai faptul ca in weekend tu nu stai inerta si anesteziata in fata televizorului e deja o mare evolutie 🙂
  Si nu-s mai valoroase experientele cu care te-ai imbogatit in timp ce pedalai decat performantele? Acum depinde si ce cauti tu, pana unde vrei sa mergi cu performanta; vrei sa strabati locurile in viteza, sa bagi kilometri, sa pedalezi contra-cronometru, sa participi la concursuri sau bicicleta e doar un mijloc de a vedea locuri noi, de a fi aproape de natura, de a te simti libera si fara griji, de a privi un apus sau rasarit din saua bicicletei, de a iesi din cotidian si a trai un pic de aventura…

  Reply
  1. lilisor Post author

   Da, Lia, așa-i. Mai importantă-i experiența decât performanța. Io-s mai degrabă adepta vitezei melcului turbat decât a leopardului bezmetic.

 2. Radu-Mihai

  Iar ai fost vedeta la Digi24; au dat pe post interviul referitor la catararile ce le faci la Osoi. 😀

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.