Caut tabletă

De vreo 2-3 săptămâni mă chinuie niște dureri de rinichi. De fapt, am aflat zilele trecute, nu rinichii mă chinuie, ci coloana. Care coloană vertebrală e terorizată, la rându-i, de ghiozdanul mult prea greu pe care-l duc aproape zilnic pe umeri și spate.

Ghiozdanul meu zilnic a ajuns să cântărească vreo 6-7 kg. Practic, cu tot cu ghiozdan ating și eu greutatea necesară săriturii cu parașuta. :))

Cel mai greu – È™i mai dăștept echipament din geantă – e laptopul, ov cors, vreo 3,5 kg, 4 cu tot cu încărcător. Pe care aÈ™ vrea să-l las acasă, iar la birou să-l înlocuiesc cu o tabletă. Documentele È™i imaginile necesare le-aÈ™ accesa remote sau în drive/dropbox, că de aia există teamviewer È™i cloud services.

Doar că sunt atât de multe modele pe piață, la prețuri de laptopuri, încât zău că nu știu ce să mai aleg.

Știu sigur că nu vreau o tabletă cu Android! Mai degrabă-mi iau un laptop ieftin, fără sistem de operare, È™i rog pe cineva să-mi instaleze Ubuntu decât o tabletă cu Android. Fiecare cu piticii săi, da? 🙂 Ä‚l de-aruncă piatra cu Android is better than anything else, È™i-o ia peste dejte cu făcăleÈ›ul!

Momentan mi-au atras atenÈ›ia iPad mini retina – care-i vreo 1400 lei – mini pt că atât mi-e bugetul – n-am croÈ™etat suficient luna asta 🙂 -, È™i un Asus Tab 8 – windows, vreo 1200 lei.  Quad Core, 2 GB ram È™i o rezoluÈ›ie ok. Plus că-mi place cum se miÈ™că windows pe telefon – am lumia 520, cel mai bun telefon ieftin pt mine -, rămâne să văd dacă se miÈ™că la fel È™i pe o tabletă.

Pe tabletă am nevoie de thunderbird/client mail, browser, tweetdeck, PhotoScape/soft editare foto, soft pt imprimanta din birou.

Diferența de preț dintre cele 2 e mică, mă atrage iPad-ul, dar și tab 8 cu win e ok, în ideea că multe din aplicațiile pe care le folosesc pe laptop le găsesc și pe tabletă, practic n-ar fi o schimbare majoră. Nu știu prea multe despre iPad ori despre vreun produs Apple, n-am lucrat până acum cu iOS, dar presupun că n-o fi prea greu să învăț.

Nu țin musai să iau o tabletă nouă, poate fi și second hand.

Help? 🙂 Pro and cons, mai ales dacă aveÈ›i deja o tabletă È™i vorbiÈ›i din experiență.

trandafir

 

5 thoughts on “Caut tabletă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.