trandafir

Caut tabletă

De vreo 2-3 săptămâni mă chinuie niște dureri de rinichi. De fapt, am aflat zilele trecute, nu rinichii mă chinuie, ci coloana. Care coloană vertebrală e terorizată, la rându-i, de ghiozdanul mult prea greu pe care-l duc aproape zilnic pe umeri și spate.

Ghiozdanul meu zilnic a ajuns să cântărească vreo 6-7 kg. Practic, cu tot cu ghiozdan ating și eu greutatea necesară săriturii cu parașuta. :))

Cel mai greu – și mai dăștept echipament din geantă – e laptopul, ov cors, vreo 3,5 kg, 4 cu tot cu încărcător. Pe care aș vrea să-l las acasă, iar la birou să-l înlocuiesc cu o tabletă. Documentele și imaginile necesare le-aș accesa remote sau în drive/dropbox, că de aia există teamviewer și cloud services.

Doar că sunt atât de multe modele pe piață, la prețuri de laptopuri, încât zău că nu știu ce să mai aleg.

Știu sigur că nu vreau o tabletă cu Android! Mai degrabă-mi iau un laptop ieftin, fără sistem de operare, și rog pe cineva să-mi instaleze Ubuntu decât o tabletă cu Android. Fiecare cu piticii săi, da? 🙂 Ăl de-aruncă piatra cu Android is better than anything else, și-o ia peste dejte cu făcălețul!

Momentan mi-au atras atenția iPad mini retina – care-i vreo 1400 lei – mini pt că atât mi-e bugetul – n-am croșetat suficient luna asta 🙂 -, și un Asus Tab 8 – windows, vreo 1200 lei.  Quad Core, 2 GB ram și o rezoluție ok. Plus că-mi place cum se mișcă windows pe telefon – am lumia 520, cel mai bun telefon ieftin pt mine -, rămâne să văd dacă se mișcă la fel și pe o tabletă.

Pe tabletă am nevoie de thunderbird/client mail, browser, tweetdeck, PhotoScape/soft editare foto, soft pt imprimanta din birou.

Diferența de preț dintre cele 2 e mică, mă atrage iPad-ul, dar și tab 8 cu win e ok, în ideea că multe din aplicațiile pe care le folosesc pe laptop le găsesc și pe tabletă, practic n-ar fi o schimbare majoră. Nu știu prea multe despre iPad ori despre vreun produs Apple, n-am lucrat până acum cu iOS, dar presupun că n-o fi prea greu să învăț.

Nu țin musai să iau o tabletă nouă, poate fi și second hand.

Help? 🙂 Pro and cons, mai ales dacă aveți deja o tabletă și vorbiți din experiență.

trandafir

 

5 thoughts on “Caut tabletă

  1. Renata

    Cu un Ipad, eu zic ca nu vei avea probleme. Am avut Ipad si un Samsung destul de nou, si pot sa-ti zic ca ipadul e muuuult peste: culori faine, merge usor, design placut. iOS-ul nu este greu :), cu asta chiar nu trebuie sa-ti bati capul :))). Deci iPad, fara nicio alta justificare :)).

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.