Cursuri interesante în Oradea : gătit şi foto

Două pasiuni mari am: a mânca şi a face poze. Cu toate astea, încă n-am trecut de la a face poze la fotografii, iar mâncarea pare să nu vrea să-mi dea forme oricât aş înfuleca-o.

Åži dacă vorbeam despre mâncare, ei bine, acum 2 săptămâni am fost la primul curs de gătit cu chef Attila Nagy de la Graf, iar sâmbăta asta – în 2 aprilie – va avea loc al doilea curs. E cu peÅŸte ÅŸi fructe de mare, yuuum!

La primul curs am învăţat să fac gnocchi de cartofi ÅŸi zilele trecute am făcut acasă, ca să-i arăt domnului Ungur că io când vreau să gătesc, gătesc bine! :)) Mi-a ieÅŸit o mâncare bună, mai ales că am folosit ouă de la Å£ară ÅŸi legumele au fost proaspete. De vreme ce domnu’ nu s-a plâns ÅŸi a mâncat tot din farfurie, presupun că ÅŸi lui i-a plăcut.

La curs îl urmăream fascinată pe chef Attila, cât de uÅŸor ÅŸi de repede se desfăşoară lucrurile când găteÅŸte, dar când ajung eu în bucătărie totul pare să dureze o veÅŸnicie. ÃŽn poză e chef Attila, când explica despre avocado – pe care cineva încearcă să i-l ia din mână -, cum îl alegem pe cel copt, de ce e bine să-l tăiem chiar înainte de a-l servi etc.

Sunt curioasă de al doilea curs, mai ales că va începe cu o sesiune de cumpărături de legume în Piaţa Mare. Detaliile le găsiţi pagina de Facebook a restaurantului Graf.

chef-attila-nagy

Al doilea curs interesant care se va desfăşura în Oradea e Å£inut de Radu Badoiu – în 15,16,17 Aprilie 2016 la Hotel Continental. L-am cunoscut pe Radu când a făcut fotografii biroului (È™i oamenilor, desigur) e-spres-oh din Oradea. Două zile a stat prin birou ÅŸi de multe ori uitam că e acolo. Ca mulÅ£i alÅ£i oameni, ÅŸi eu urăsc să stau la poze. E un efort prea mare să-mi caut faÅ£a aia bună de pozat dintre zecile de mutre ÅŸi strâmbături pe care le afiÅŸez „on a daily basis”. AÈ™a că apreciez cel mai mult fotografii care-s discreÈ›i È™i È™tiu să-È™i aleagă momentul fotografierii fără a te forÈ›a să afiÈ™ezi zâmbetul tâmp de pozat „I woke up looking fabulous like this”.

De altfel, Radu are câteva proiecte faine, printre care Working People. Mno, detaliile despre curs le găsiți la Radu pe site.

[e-spres-oh]_WP_Oradea-2227

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.