fructe-toamna

Ziua când mi-a fost rușine că trăiesc în Oradea și-n România

Încerc pe cât posibil să limitez interacțiunile cu oamenii bătuți în cap, cu precădere cu oamenii care cred prea mult în zei imaginari și-n politicieni. Întotdeauna un habotnic va avea grijă să intre cu bocancii-n viața ta și să-ți ordone cum trebuie să-ți trăiești viața. Nu contează că nu-ți cunoaște ambițiile, dorințele, greutățile pe care le-ai întâmpinat, motivele pentru care nu urmezi calea turmei, un creștin întotdeauna va ști mai bine decât tine ceea ce ți se potrivește.

Inițial mi-a crescut tensiunea când am văzut adunarea de oameni în piața Unirii din Oradea, în frunte cu familia „creștină” care-și bate pruncii. Aceeași familie care a făcut scandal că guvernul norvegian a intervenit, pentru că nu acceptă ca „valoare morală” bătaia aplicată copiilor. E unul dintre motivele pentru care nu voi sprijini vreodată o asemenea coaliție (care e dubașă). Dar m-am calmat, pentru că eu chiar cred că pocăiții și habotnicii nu reprezintă majoritatea acestei țări. Pentru că eu chiar cred că există și oameni raționali și pragmatici în țara asta.

Cum poate o organizație să susțină valorile morale ale unei familii sprijinind bătaia în familie? 

E bizar cum scandalul acesta de a cere modificarea constituției, pentru a se specifica foarte clar că o familie e formată din bărbat și femeie nu din „soți”, a crescut treptat pe măsură ce se apropie alegerile parlamentare. Iar PSD-iștii o dau tot mai mult pe „valori creștine” și „tradiție”, „familie”, „naționalism românesc”. Nu știu cine e-n spatele coaliției, dar dacă se va continua în halul acesta și dacă se va obține modificarea constituției, tare mi-e că ne așteaptă limitarea multor drepturi cetățenești.

Nu m-ar mira ca apoi niște habotnici să urle ca toți românii fără copii să fie obligați să-și exercite capacitatea de reproducere și să facă prunci, pentru că populația țării îmbătrânește și habotnicilor le e teamă că n-are cine să le plătească pensiile.

Toți creștinii ăia care-au urlat în sus și-n jos că nu vor imigranți în România, pentru că ar reprezenta o amenințare pentru valorile creștine ale românilor, cer acum să se alinieze unei idei musulmane, unde homosexualitatea nu e tolerată. Nu înțeleg de ce creștinii consideră că au dreptul de a intra în dormitorul unui om, cu atât mai mult cu cât aceiași creștini n-au protestat când au fost cazuri de preoți care-au abuzat psihic și sexual copii.

Păcat că-n școală nu se studiază „1984” a lui Orwell și „Minunata lume nouă” a lui Huxley. Poate-ar fi învățat și tinerii că o lume unde ne lăsăm manipulați pt a limita drepturile altora e o lume cumplită în care nu merită să trăiești. 🙁 Dar bine că se studiază „toleranța creștină”, în care creștinul își bagă nasul în viața altuia și-l judecă. Azi mi-a fost rușine că locuiesc în Oradea și-n România. Și zău că-i prima dată când simt rușinea asta.

fructe-toamna

26 thoughts on “Ziua când mi-a fost rușine că trăiesc în Oradea și-n România

 1. ghita

  eu vad putin diferit lucrurile :
  1. “Coalitia pentru Familie” – a strans semnaturi ca sa se organizeze un referendum care sa duca sau nu la modificarea Constitutiei. Rezultatul referendumului e impredictibil. Posibil ca majoritatea celor care ies la vot sa nu accepte modificarea Constitutiei.

  2. Dreptul la libera exprimare e garantat prin Constitutie. Daca se decide ca sa se organizeze un astfel de referendum , atunci ambele parti , au dreptul sa-si exprime punctul de vedere in mod egal, in presa , la TV etc. a.i sa convinga lumea sa voteze in favoarea lor.

  3. Dreptul la organizarea de proteste e,la fel, garantat prin lege ( cu acordul autoritatilor locale).Tot asa cum persoanele din minoritatea in cauza pot sa organizeze mitinguri, la fel poate si organizatia “Coalitia pentru Familie”. Nu inteleg de ce un miting al minoritatii gay poate fi acceptat cu usurinta , iar un miting al “Coalitiei pentru Familie”, e privit cu dispret.

  Ca sa inchei cu un exemplu: In Ungaria s-a organizat un referendum pentru ca populatia sa decida daca tara lor accepta cotele de imigranti impuse de UE. Ceea ce mi se pare un lucru foarte democratic. De ce la noi nu s-ar putea organiza un astfel de referendum?

  Reply
  1. lilisor Post author

   Pentru că mulți dintre oamenii care au semnat pt schimbarea constituției n-au știut ce semnează. S-au adunat semnături de la biserici (multe de pocăiți), cu pretextul „semnați pentru familie?”. Iar în momentul de față nu văd de ce termenul „soți” e nemulțumitor. De ce nu-ți place termenul?

   Și omul care are o orientare sexuală diferită de a mea are dreptul de a trăi, munci și se căsători. Nu văd cu ce mă încurcă omul ăla, care iubește un alt bărbat sau o altă femeie, cu faptul că se așază la casa lui cu un alt om, un drept cât se poate de legal.

   Iar Coaliția vieții, care apără familiile unde bătaia e lege, vrea să elimine acest drept într-un stat laic. De când și până când facem legile pe baza unui zeu imaginar?
   Mai importante ar fi măsuri clare pt a opri violența în familie, care-i o problemă mai urgentă și mai mare – lucru pe care îl ignoră coaliția vieții. Mai importante ar fi proiecte care de educație sexuală în rândul adolescenților. Sau proiecte care previn și elimină mariajele cu minore.
   Nu știu să fi fost vreun miting pro-gay în Oradea. Nu știu să fi fost vreo manifestare publică în care oamenii homosexuali să discrimineze ori să îndemne la ură către heterosexuali. Așa cum s-a întâmplat azi la Oradea.

   Știi care-ar fi problema cu un referendum pe această temă în România? Manipularea grosolană din partea habotnicilor! Biserica își bagă nasul peste tot și niciodată nu-i obiectivă. Când îi spui omului că dispare familia dacă homosexualii se pot căsători, omul de rând se sperie și votează cum vrei tu. Dacă i s-ar prezenta informația corect și anume că e dreptul fiecărui om de a-și trăi viața în limitele decenței, civilizației și legii, altfel ar sta lucrurile. Dar coalițiile și protestele astea au rostul de a condamna niște oameni care, în definitiv, n-au cerut nimic ci vor doar să fie lăsați să trăiască liniștiți.

   Taman de asta suspectez că-i coada psdiștilor în spatele bulei ăsteia.

 2. ghita

  organizatia “Coalitia pentru Familie” si-a exercitat , intr-un mod democratic si foarte pasnic, drepturile constitutionale prezentate in primul comentariu. Nu a incalcat legea in nici un moment! Tocmai ca va da ocazia populatiei (daca se aproba referendumul) sa-si exprime parerea ,in mod liber si democratic.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Ioi, Ghiță, cum te tragi pe fese în loc să răspunzi unor întrebări logile și de bun simț, aruncând argumentul „dreptului democratic”. Nimeni n-a contestat protestul și dreptul de a protesta, ci motivele. Pentru că sunt sigură că ai privi la fel lucrurile dacă eu aș obține o aprobare pentru a protesta în centru împotriva felului în care tu dormi. uite, na, să presupunem prin absurd că ne cunoaștem și mie nu-mi place cum dormi. Și adun mii de oameni în centru pentru a-i instiga pe acei oameni că Ghiță doarme urât și că e dreptul nostru de a-l corecta, de a nu-l mai lăsa să doarmă în pat, ci pe jos. Că așa vreau eu și așa e creștinește.
   Nu contează că tu nu deranjezi pe nimeni când dormi, dar mie nu-mi place și uite de asta aș vrea să cer schimbarea unei legi prin care tu să dormi de acum înainte pe jos, nu în pat ca orice alt om.

 3. aNDRIIpOPA

  @Lili, ai dreptate, vorbim de democratic vs. nedemocratic: da, e adevarat ca mitingul e ceva democratic, o libera exprimare, dar… libera aia exprimare e cu privire la o chestiune nedemocratica, anume limitarea unor drepturi.

  @Ghita:
  1. Semnaturile stim cum s-au strans. In general s-a facut un efort sustinut de catre biserici (aici notez o premiera, biserica ortodoxa si-a dat mana cu cele protestante si neoprotestante). Nu insist asupra aspectului, doar mentionez ca traim intr-un stat laic (conform Constitutiei), unde biserica nu ar avea voie sa se implice politic. Punct.
  2. Chestia cu exprimarea in mod egal a punctului de vedere cade din start: minoritatile sunt…. ai ghicit: minoritati. In fata unei masinarii ca cea a bisericii (iar aici vorbim de toate bisericile crestine, ceea ce reprezinta o forta cu care nu prea ai cum sa te pui), daca esti o minoritate, mai ales una “condamnata” de religiile respective, nu ai cum sa iti expui logic si argumentat punctul de vedere fara sa fii improscat cu noroi si fara sa fii scuipat in fata.
  3. Nu mitingul e privit cu dispret ci ingustimea celor ce au participat la el.

  In ce priveste exemplul tau cu referendumul din Ungaria… Sa zicem ca am fi un stat democratic… a avut loc un referendum in Romania (democratic, da?), care a avut un rezultat pozitiv, ce ar fi presupus schimbarea legislatiei, dar care nu e aplicat nici pana azi, dar nu vad oameni in strada pentru apararea democratiei si impunerea acelui rezultat. Ma gandesc ca e mai important cine si cu cine se culca decat rezultatul unui referendum…

  Reply
 4. Io's

  Cand citesc randurile bloggerilor Oradeni ma cuprinde uimirea , multi au crescut sub ochii mei si ii credeam oameni inteligenti , buni crestini , dar se dovedesc a nu fi chiar asa … precum zicea Petre Tutea pentru mantuire ai nevoie de revelatia lui Dumnezeu …
  Am sa ti raspund la cele scrise de tine : 1 . Nu au fost doar pocaitii , au fost toate cultele religioase , vreau sa dezmint zvonurile in care spui ca lumea nu stia ce semneaza , din cei 3 milioane de semnatari poate avem 2-5% care nu stiau exact …pt ce semneaza
  2. Toleranta la ce ?! Sunt tolerant cu homosexualul ,el vrea sa traiasca in tara , sa munceasca , bla bla faca ce o vrea dar nu in fata mea si nici a copiilor mei …
  3 nu mi place termenul de soti …pentru ca vine poponarul si vrea sa se casatoreasca ….asa ca schimb in constitutie sa stipuleze clar barbat si femeie .
  4 vezi ca dezinformezi foarte mult si e pacat …daca tu ti ai turnat otrava la tine n suflet , nu i musai sa torni si altora ..
  5 bine ca o ploat ca daca nu ploa erau 50.000 in piata unirii… mandri ca traiesc in oradea, protestand pentru valorile morale crestine …valori care au stat la infiintarea Tuturor tarilor din Europa …pot afirma ca , crestinatatea a fost sinonima cu Europa …recunoasterea naturii unice si spirituale a indivitului , pe aceasta idee NOI am pus bazele in libertatea personala si alte drepturi a omului …

  Reply
  1. lilisor Post author

   Io sper că ești un troll. Serios, am pretenția că mă citesc oameni care-s capabili să gândească singuri și care știu că limitând drepturile altui om ajungem să limităm drepturile tututora.
   Dacă pruncul va veni și-ți va spune că e homosexual, îl vei da afară din casă?

 5. Io's

  Capabil sa gandeasca singuri wtf …ai impresia ca gandesc colectiv !? Pruncul meu nu o sa vina si o sa zica ca i homalau …relax

  Reply
 6. Io's

  Daca macar ai raspunde la obiect dar nu … tu doar ai un blog in care iti este rusine ca esti Oradeanca …doar pentru ca niste oameni si au exprimat liber niste opinii …dar te rog frumos aduna ti homosexualii si lesbienele si proteseteaza si tu sa nu ti mai fie rusine de iubitul nostru oras… sa fii mandra toleranta … auzi la ea troll …unfucking beliveble .

  Reply
 7. Ionut

  Pacat ca amesteci politica cu chestiunile astea…”Iar PSD-iștii o dau tot mai mult pe „valori creștine” și „tradiție”, „familie”, „naționalism românesc”.”… Sa inteleg ca cei de dreapta sunt mai permisivi, mai toleranti? Care este punctul de vedere al partidelor ce reprezinta minoritatea maghiara, in ce priveste aceasta chestiune? Eu inteleg ca se practica denigrarea partidului /ideologiei cu care nu esti de acord (in acest caz, stanga), dar DACA vrei sa pari echidistanta, poti mentiona si punctul de vedere al “dreptacilor” sau altor partide. Adica, “nationalisti” si iubitori de valori crestine sunt si PNL, PMP, PRM…

  “habotnicilor le e teamă că n-are cine să le plătească pensiile”… Reprezentantii tuturor cultelor crestine (nu doar pocaitii si ortodocsii) indeamna la procreere, dar din alte motiv decat cel presupus de tine (pensia) si anume NUMARUL enoriasilor sa creasca. Cu cat sunt mai multi, cu atat puterea/influenta cultului respectiv creste si implicit a capilor acestuia. Intr-adevar, este trist faptul ca in loc sa militeze pt. adoptia copiilor din oferlinate, capetele incornorate ce predica toata ziulica in “casa Domnului” recomanda enoriasilor sa nu utilizeze mijloace contracteptive.

  “… cer acum să se alinieze unei idei musulmane, unde homosexualitatea nu e tolerată.” Faptul ca “homosexualitatea nu este tolerata” nu este o chestiune specifica lumii musulmane. Iti garantez ca din start, nici religia mozaica sau cea crestina nu sunt mai tolerante in ce priveste aceasta orientare sexuala. Se pare ca vechile religii/culte politeiste ar fi fost mai permisive in acest sens, desi nici in lumea antica aceasta “practica” nu era vazuta la fel de catre toti, desi “se practica” muuult mai fara perdea ca si acum.

  “… creștinii ăia care-au urlat în sus și-n jos că nu vor imigranți în România, pentru că ar reprezenta o amenințare pentru valorile creștine ale românilor,” Parerea mea este ca cre(s)tinii aia urlau ca nu-i vor pt. ca ii vedeau ca o amenintare fizica pt. vietile lor, iar aceasta isterie a fost intretinuta si de media si policitieni avand ca “argumente”, pataniile din Paris, Nisa, Bruxelles.

  “Cum poate o organizație să susțină valorile morale ale unei familii sprijinind bătaia în familie? “. Intrebare: sa inteleg ca aceasta organizatie a zis “Da, e ok sa iti bati copilul. Tu l-ai facut, tu-l omori”? sau pur si simplu s-au opus actiunii agentiei norvegiene Barnevenet, care agentie am inteles ca are niste metode interesante de a “culege” informatii, respectiv de a actiona in aceste cazuri.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Ahm, eu am văzut că tocmai politicienii și clasa politică se amestecă prea mult cu religia și încurajează astfel de proteste ce instigă la ură. Și PSD-ul a mizat foarte mult și-n ultima campanie electorală pe tradiționalism, naționalism, să mai aduc aminte de madam Firea care-a urlat la televiziuni că omul fără copii e un om rău și că familia tradițională are prunci? Sau de scandalurile cu prea mulți bani din bugetul primăriei capitalei care s-au dus la biserici? M-am legat de PSD pt că de restul oricum știm ce susțin, că n-a fost doar Vadim Tudor cel care-a adus politica la nivel de troacă de porci. E cam inutil să spun că PRM sau UDMR-ul instigă la ură, pt că nu știu să fi avut vreodată o altă strategie. Și-s partide de mâna a doua, care nu reprezintă o majoritate parlamentară.

   Sigur că nu-s doar musulmanii cei ce nu acceptă homosexualitatea, dar creștinii au urlat că de vin imigranții din Siria, ne strică valorile creștine și uite, vai de lumea noastră. E ipocrizia aia specific creștină. Când tocmai interzicerea unui drept uman ne aduce la același nivel la capitolul drepturi ale omului. Că și la musulmani sunt limitate drepturile umane, nu doar ale homosexualilor, cât și ale femeilor. Ceea ce înseamnă că acceptând limitarea drepturilor unei minorități ne putem aștepta oricând să se îngrădească și dreptul femeii de a fi om. Sau poate se va stabili ca fiecare femeie să facă un nr. de prunci, ca să încurajăm natalitatea. Ori să iasă-n stradă că vor interzise total avorturile. Să nu uităm că BOR-ul în continuare discriminează femeia, n-are voie în altar, n-are voie să fie cap de biserică, să nu cumva să intre-n biserică dacă-i pe ciclu etc.

   Organizația asta a făcut scandal că norvegienii le-au „răpit” copiii unor români. Care copii spuseseră la școală că sunt bătuți. Norvegienii s-au sesizat, au luat pruncii pentru că la ei e complet interzis să aplici pedepse corporale minorilor. Cum adică să ne ia pruncii, ce dacă-i educăm ocazional cu bătaia? La noi așa se face. Ori nu e ok. Iar dacă tu ca organizație faci tot ce-ți stă-n puteri pt a apăra o familie care recunoaște că-și disciplinează pruncii cu bătaia, înseamnă că încurajezi bătaia în familie. N-am văzut vreo declarație din partea coaliției care să condamne bătaia „din rai” aplicată pruncilor. Sigur că e ușor să deturnezi discuția de la bătaie la discriminare religioasă – ceea ce au și încercat să facă – dar consider că dacă o țară are o lege strictă legată de pedepsele corporale asupra minorilor, o respecți indiferent de religia ta. Nu-ți convine, pleci sau suferi consecințele.

 8. Io's

  Lol 🙂 newsflash for you …iti zic eu …nu te nasti asa unu la mana doi la mana nici boala nu i ..
  .sa si ia un act la notar 🙂 ca i mai bine sau uite ce zice ateul CTP …makes sense
  https://m.youtube.com/watch?v=vJwTh6venZo

  Te rog foarte frumos …cand te documentezi cauta studii clinice a universitatilor mari …
  Vezi studiul HOoker , pe baza caruia s a luat decizia politica de a recunoaste homosexualii ca si minoritate …
  o viata linistita iti doresc .

  Reply
  1. lilisor Post author

   Mno, m-am liniștit dacă tu zici că homosexualitatea se transmite. Apăi, io sper să nu ne întâlnim, că cine știe ce prostie mai pot lua de la cineva atât de limitat 😀

 9. Ionut

  @ Lilisor,

  1) Intr-adevar PSD a jucat (foarte prost) pe cartea nationalismului si traditionalismului (roman verde si neaparat ortodox, etc), chestie stupida mai ales ca candidatul sau se trage din o familie de imigranti de albanezi, daca retin bine… Iar cand au pus-o pe Firea sa se ocupe de campanie si a inceput aberatiile ei, m-am lamurit cu cine nu voi vota. DAR aia a fost la prezidentialele din 2014, nu la un miting (sau ce-o fi fost) in Oradea lui 2016, unde PSD nu prea are putere (daca te uiti la ce scoruri scot la alegerile locale). In plus, am constatat ca oradeanul s-a nascut liberal, desi personal nu cred ca intelege mai deloc ideologia respectiva, decat ca ar fi opusul “socialistului” si aia e destul pt. el. Iar daca oradeanul e si pocait, atunci SIGUR nu PSD l-a scos in strada. Daca nu crezi, uita-te cati politicieni bihoreni sunt pocaiti si la ce partid(e) activeaza…
  In plus, eu zic ca conteaza si parerea celor de la UDMR (daca tot i-ai pomenit), caci local, sunt in cardasie cu PSD, daca nu stiai, In plus, se considera mai civilizati, deci ar trebui sa contrabalanseze aceste “derapaje” ale colegilor “romani verzi si ortodocsi”.

  In ce priveste cine detine majoritatea parlamentara, nu stiu daca e relevant in acest caz, dar daca vrei cu orice pret sa te legi de “stanga” si sa ignori faptul ca nici “dreapta” nu-i mai breaza (da’ deloc) e dreptul tau…

  2) Pai asta zic si eu, ca nu e vorba de ADOPTAREA unei idei musulmane, deoarece e un concept care DEJA se gaseste in cele trei mari religii monoteiste (acestea derivand una din cealalta), deci nu mai poate fi vorba de o adoptare a vreunei idei de la musulmani. Aaa, ca vrei de fapt sa subliniezi ca multi cre(s)tini sunt ipocriti (si da, multi dintre ei sunt romani), deoarece se cred mai breji ca musulmanii, dar de fapt sunt cvasi-identici in comportament, gandire, etc. e cu totul altceva. Miscari anti-avort se intampla si in alte tari mai civilizate ca a noastra, deci nu am fi atat de speciali… Iar chestia cu BOR o precizezi de parca catolicii ar fi mai permisivi cu “muierile” (sau sunt si nu stiu eu?).

  3) In cazul fam. B (ca de ala vorbesti), din cate retin eu, copiii nu s-au plans la scoala ca sunt batuti, ci una din fete a fost auzita cantand cantece religioase (aia fiind, ce sa vezi, pocaiti) in pauza, iar profa’ a considerat ca e indoctrinata. Doar apoi, in urma unui interogatoriu plin de intrebari menite sa “scoata” un anumit raspuns, s-a ajuns la concluzia ca copiii ar fi fost loviti (palma peste fund, etc).
  Daca nu ma insel, legea norvegiana zice ca preluarea copiilor este ultimul pas care se face in urma unei investigatii mai complexe care implica o serie de faze (discutii cu parintii pt. determinarea cauzelor ce duc la violenta in familie, urmate de perioade de proba, etc). Tocmai pt. ca ei sunt mai dastepti si nu “taie si apoi masoara” ca “inapoiatii” din Est.
  Or in acel caz (si nu e unicul) s-a aplicat din start, ultima faza, desi copiii nu prezentau urme de violenta corporala (deci nu ar fi fost necesara o astfel de masura).
  Si asta s-a intamplat cu multi copii provenind din familii de central si est-europeni, dar si de asiatici (in speta indieni). Exista un caz in care copilul a fost luat deoarece era rasfatat cu prajituri, ciocolata, etc. In alt caz, un copil din o familie de indieni, a fost luat de la parinti deoarece obisnuia sa doarma cu ma-sa in pat (lucru obisnuit la indieni, dar nu la norvegieni). Alt caz: mama (single parent) a fost acuzata ca nu se dedica destul copilului si a trebuit sa renunte la slujba (si deci, la venitul care sa asigure familei un trai decent amandoura) ca mai apoi sa piarda custodia copilului pe motiv ca nu il poate intretine.
  In rest, vad ca, ca multi altii, confunzi “bataia rupta din rai” cu o palma ocazionala peste fund… Mie personal imi vine greu sa cred ca mama (norvegianca get-beget, asistenta medicala), nu ar fi stiut riscurile daca ar fi aplicat, sau ar fi permis sotului sa aplice pedepse corporale copiilor lor.

  Mie unul mi-ar fi rusine ca locuiesc in Oradea pt. cele intamplate cu cei doi oameni, care au facut un fel de contra-manifestatie (pasnica, ce-i drept) si care au fost amendati din exces de zel, de catre Jandarmeria care se ocupa cu supravegherea “turmei” care se manifesta in piata Unirii.

  Sau, mai rau, mi-ar fi fost rusine ca sunt roman, daca tin cont de ce s-a intamplat in capitala, cu manifestantii pro-Unire cu Basarabia cand si-au luat pe coajba, tot din exces de zel, doar pt ca nu au respectat integral traseul stabilit anterior manifestarii… dar nu pt. ca o minoritate (religioasa sau nu) si-a exprimat punctul de vedere intr-un mod mai mult sau mai putin placut tie, mie sau altora… mai ales ca, in mod clar, acea minoritate nu te / ma reprezinta.

  Reply
  1. lilisor Post author

   Ți-am editat comentariul doar pt a scoate numele familiei. Prefer să nu-i menționez pt că acum copiii aceia sunt prea micuți pt a simți pe deplin efectele mediatizării cazului, dar vor simți-n adolescență. Și nu vreau să fiu parte din sursele online care dezvoltă cazul lor, cu nume, prenume și alte cele.
   Am văzut că mare parte din presa creștină a pus accentul pe discriminare religioasă, minimalizând ideea de bătaie în familie. Chiar și o palmă reprezintă bătaie, mai ales pt psihicul unui copil care nu înțelege de ce e pedepsit fizic. Ori ambii părinți au recunoscut – dintr-un material amplu de pe BBC știu – că-și mai disciplinează cu pedepse fizice pruncii, cu câte-o bătăiță. Dar nu cazul lor e cel în discuție, în definitiv, și-au recuperat copiii, sunt în România, viața merge mai departe.
   Ci faptul că o coaliție care se laudă că susține valorile morale ale unei familii în continuare scoate-n față niște oameni, pe post de familie model, unde s-a recunoscut practica bătăii. Și nu face nimic pt a contrabalansa treaba asta, ceea ce dă de înțeles că indiferent de cum își disciplinează părinții copiii, familia e distrusă de … homosexuali. Înțelegi de fapt de ce mă deranjează coaliția asta? Că merge înainte încercând să arunce vina destrămării familiei pe oamenii gay, ignorând problemele mult mai grave care există în familiile românești. Și face asta insigând la ură – mi-a crescut tensiunea când l-am auzit pe unul pe scenă spunând că doar „ei” sunt oamenii responsabili ai țării, că pruncii lor vor plânge pe mormintele lor pt că au lăsat să se distrugă familia etc.
   Și după protestul ăsta democratic- pe care, repet, nu-l contest, dar am dreptul de balansa cu argumente de ce nu-s de acord cu motivele invocate, – mulți creștini au aruncat cu noroi și venin în absolut orice om care crede în drepturi egale.
   Și mă enervez când văd că oamenii nu pot gândi pt 2 secunde, cum pot înghiți propaganda asta religioasă că oamenii gay sunt inferiori și că de acceptăm căsătoriile, vor apărea căsătoriile zoofile și alte fenomene descrise din Sodoma și Gomora.
   Da, mi-a fost rușine că trăiesc într-un oraș cu atât de mulți oameni limitați, cu atât de mulți oameni care consideră că le-ar fi mai bine limitând drepturile altora. Consider că poate fi un precedent periculos ce-ar duce la alte derapaje pe motive religioase, pardon, tradiționale.

   p.s: știi că mulți dintre politicienii locali sunt pocăiți, așa-i? și sprijină comunitatea lor, desigur.

 10. Ionut

  @ Lilisor,

  Da, scuze pt. nominalizarea familiei respective…nu mi-am dat seama ca ar fi atat de problematica treaba. Mersi de editare, chiar.

  Da, am auzit si eu ca ar fi recunoscut (nu din prima) ca le mai “da la fund”, dar din nou, eu unul prefer sa fac o diferentiere intre aia si o bataie (vezi enspe cazuri in special din zone rurale, care nu indigneaza pe nimeni, pt. ca-i vorba de tigani, nevoiasi, etc). Da, as fi preferat sa vad o miscare ce sa protesteze impotriva tratamentului amaratilor aia din Arges (sau unde naiba) si care sa denunte atitudinea autoritatilor locale din acea comuna… dar daca nu e vorba de “tineri frumosi si liberi”, vad ca nu se intampla nimic.

  In legatura cu ce doreste mostruoasa 🙂 coalitie, reamitesc ca persoanele gay, oricum nu au acel drept (casatorie). Abia ce l-au primit in SUA ( o tara in care pocaitii sunt muuuult mai influenti ca la noi, si mai multi), deci de ce crezi ca se va intampla in curand in Romanica? Sau ti se pare ca sunt ceva sanse sa se dezbata pe bune aceasta chestiune, in parlamentul Romaniei (singura entitate care poate faca ceva concret in privinta asta)?

  Referitor la PS-ul tau, da, binenteles ca stiu ca multi politicieni locali sunt pocaiti (chiar si primarul e, zona din care fiind originar mustind a “frati intru Domnul”). Asta am si precizat in comentariul meu (vezi “Daca nu crezi, uita-te cati politicieni bihoreni sunt pocaiti si la ce partid(e) activeaza…”). Partea cu “la ce partide activeaza” m-ar interesa pe mine, daca tot pomenesti “stanga”.
  Repet, vorbim de un oras in care “stanga” nu a fost niciodata influenta la acest nivel, iar oradeanul se pare ca s-a nascut liberal, chiar daca nu stie aproape deloc ce-i aia. Dar mai bine ma opresc aici, caci nu vreau eu sa fac apologia PSD…

  Oricum, raman la parerea mea ca nu ar trebui sa iti fie rusine cat timp NU e vorba de o comunitate / entitate/ minoritate care sa te reprezinte, dar daca tu crezi ca asa e corect… baga mare :).

  O zi faina sa ai.

  Reply
 11. irina popovici

  Abia azi am descoperit blogul tau. Interesant acest post cu atat mai mult cu cat in calitate de mama mi-am pus si eu intrebarea ce ma fac daca copilul meu va fi gay. Evident ca mi-am raspuns imediat ca nici nu conteaza decat ca progenitura mea sa fie FERICITA.Nici nu conteaza daca homosexualitatea este sau nu o boala, pentru ca daca-i boala nu s-a auzit de nici un caz de vindecare, iar daca nu este o boala si apare Dumnezeu stie cum nu poate fi „vindecata”. Nu-i inteleg pe oamenii care se dau mari ortodocsi si si mai mari crestini, dar isi bat nevestele si copiii (evident din vina lor, caci el, batausul, niciodata n-are vina), isi inseala partenerii, mint, ucid, nu-si respecta parintii si nu fac nici un efort pentru a-i intelege pe cei din jurul lor.
  Am un sef, mare crestin si ortodox, tine toate posturile, inclusiv miercurea si vinerea, dar injura ca la usa cortului, n-are rabdare sa te asculte, toti cei din jurul lui sunt prosti si inculti si necititi si refuza sa gandeasca, isi insuseste de zor ideile celorlalti si se prezinta in fata sefilor lui cu ele (normal ca si sefii sunt niste prosti, care nu stiu nimic, dar lor nu le poate freca ridichea pentru ca, na, sunt sefi), mai si minte (nu ca liderul PSD) si isi judeca subalternele ca pe niste copii mici si handicapati. Normal, ca orice crestin si ortodox ii uraste pe „poponari” si tine la familia lui, impunandu-si ideile cu forta in fata nevestei si a copiilor.
  N-am inteles niciodata de ce oamenii crestini si ortodocsi nu fac tot posibilul sa respecte cele 10 porunci, care in opinia mea sunt geniale si suficiente sa ne faca sa traim bine cu noi insine si unii cu altii. N-am inteles niciodata de ce parintii crestini si ortodocsi nu vor decat ca minunatii lor copii sa fie fericiti.
  Eu sunt din Bucuresti si am vazut multe mitinguri pro si contra acceptarii homosexualilor si a casatoriilor dintre acestia. Sincer, cei mai violenti au fost crestinii.
  Ai dreptate cand spui ca PSD a marsat in campanie pe ideile familiei traditionale. De altfel liderul partidului s-a si declarat un „fanatic religios” crestin-ortodox, care vede familia formata dintr-un barbat si o femeie. Si ca un bun fanatic religios este divortat si are o amanta „oficiala” care-i poate fi fiica. Dar nu conteaza, important este ca masculul alfa vrea ca familia sa fie neaparat formata din barbat si femeie. Nu vrea ca familia sa fie formata din 2 oameni fericiti, din 2 oameni impliniti, din 2 oameni care-si pot permite o viata normala din 2 oameni echilibrati si sanatosi.
  Of, Doamne, si despre familia formata dintr-un barbat si o femeie se pot spune atat de multe lucruri urate (incest, viol, bataie, crima, betii etc.). Normal ca sunt si familii fericite, formate dintr-un barbat si o femeie. Putine, dar exista, asa cum pot exista si familii fericite formate din doi oameni de acelasi sex, sau chiar dintr-un barbat si mai multe neveste (apropo, exista si in Romania un individ habar n-am ce religie avea, dar era crestin, nu musulman, care traia si avea mai multi copii cu doua surori). In fine, ceea ce am vrut sa spun aici este ca oamenii trebuie sa incerce sa fie fericiti, dar nu cu orice pret. In acest caz, pretul fericirii celor crestini si ortodocsi este nefericirea celor care nu sint ca ei din puct de vedere sexual. Merita atata lupta cand noi crestinii si ortodicsii suntem atat de ipocriti? De ce nu facem decat sa vedem paiul din ochiul celorlalti, in loc sa avem grija de barna din ochiul nostru? Ce exemplu dam noi, majoritarii „normali” minoritarilor „poponari” (ca sunt si femei pe invers, dar alea plac, nu deranjeaza masculul mioritic crestin si ortodox) cand in familiile normale se intampla atatea nenorociri si imoralitati dar nu ne pasa? Of, nu cumva sa vedem doi „poponari” tinandu-se de mana pe strada (doamne fereste, ca se ia), dar putem sa ne uitam linistiti la nunta lui Irinel cu Monicuta (doamne ce rating a avut!!!) si mai apoi la nasterea copilitei in direct. Da, am scris mult si pentru majoritarii crestini si ortodocsi de neinteles, dar sper ca sa ma fi facut inteleasa de ceilalti, care fac parte fin majoritate, dar inteleg ca fericirea lor nu trebuie obtinuta cu pretul nefericirii celor de langa ei. Gata, am incheiat. O noapte buna sa aveti!!!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.