2017 în câteva poze

De obicei la început de an îmi curăț telefonul de imagini. Nu înțeleg abilitatea galeriei foto a telefonului de a se înmulți pe nesimțite. De s-ar transmite abilitatea asta și contului bancar, zău că n-aș mai face curățenie în galerie.

2017 a fost un an ciudat, per total mai bun decât 2016, dar tot ciudat. Am învățat multe, am râs mult È™i-am plâns, am dansat È™i-am socializat cu oameni diverÈ™i, oameni cu alte valori față de mine. Și-am învățat că pot trăi excelent fără aplicaÈ›ia de FB, fără nevoia de a vorbi non stop la telefon, că sunt fericită cu ceea ce am, nu sunt frustrată pe ceea ce nu am obÈ›inut. Și mai presus de toate sunt tare mulÈ›umită de ceea ce am reuÈ™it să fac cu mâinile mele în ceea ce priveÈ™te pasiunea pt tricotat È™i croÈ™etat – mi-am tricotat prima rochie!!!

From the sea…

ÃŽn top 10 experienÈ›e de neuitat pentru 2017 se regăseÈ™te prima întâlnire cu marea. ÃŽn UK, la Aberystwyth. Pe acelaÈ™i loc a fost nunta soră-mii. A fost singura nuntă la care chiar m-am distrat È™i m-am simÈ›it bine, în ciuda nenumăratelor întrebări stupide de tipul “È™i la tine când venim?!”.

… to Berlin

Apoi excursia la Berlin, la festivalul de fire de tricotat, unde-am învățat despre mine că pot socializa foarte uÈ™or cu străini în jurul unei pasiuni comune. M-am aÈ™ezat pe o bancă, în curtea interioară a clădirii È™i în 5 minute mi s-au alăturat alte 4 doamne. Pentru o ființă stupid de timidă cum pot fi de multe ori, am fost fascinată de cât de uÈ™or mi-a fost să intru în vorbă cu străinii. Și totul a pornit de la un salut : “oh, hello!”

Music

În 2017 am văzut și-am țopăit la câteva concerte excelente: Depeche Mode la Cluj, Sting la Budapesta, JazzyBit la Filarmonică, jazz într-un mic club din Budapesta. Și GoGoPenguins la Smida, în Beliș. Sper ca în 2018 să fie reluată seria de concerte de jazz la Posticum.

Șezătoarea din Cetatea Oradea a rămas refugiul meu săptămânal în ceea ce privește tricotatul. Doare de fiecare dată când oamenii mă tratează ca pe un prost doar pentru că tricotez, dar îmi trece rapid când mă pierd în proiect și-n cărțile pe care le ascult.

Books

Și dacă am ajuns la cărÈ›i, în 2017 mi-a plăcut nespus de mult seria Mr Mercedes a lui Stephen King, mi-a plăcut È™i Sleeping Beauties, scrisă împreună cu fiul său, Owen King. Cu “Cel care cheamă câinii” de Lucian Dan Teodorovici am petrecut un weekend excelent la munte, în cort. Anne Applebaum È™i “Cortina de Fier” m-au ajutat să înÈ›eleg mai bine cum se repetă istoria sovietică în Europa de Est, iar cu Paul Kalanithi am plâns ca un prunc în timp ce citeam “When Breath Becomes Air“.

Spuneam că 2017 a fost un an ciudat pentru că în ciuda experiențelor memorabile, organismul mi-a demonstrat că nu-s eu cea care deține controlul.

Cred că provocarea lui 2018 va fi să reuÈ™esc să gestionez toate cărÈ›ile pe care mi le-am propus spre lecturare È™i proiectele pe care aÈ™ vrea să le fac. Și probabil cea mai la îndemână soluÈ›ie va fi să-mi stabilesc obiective mici, de tipul “citesc doar 12 cărÈ›i anul acesta, lucrez doar 12 proiecte mari”. Pentru a evita senzaÈ›ia de copleÈ™ire. ÃŽn definitiv, cine È™tie ce surprize pregăteÈ™te 2018.

Trabant in Berlin Prin Berlin Berlin Berlin Dom Berlin Apus in Berlin

Knitting in Budapest

Fântâna pe strada in Berlin Stâlp Budapesta Pod Budapesta La plimbare prin Budapesta Pozând baloane de sapun Tricotand la Smida Echilibru la Belis Prima dată când am văzut marea Wales Peisaj din Wales Restaurant de Michelin Pietre de la mare Marea în Aberyswyth Marea în Wales Apus pe malul marii Mesaj stradal Size 37 vs 47 Prima rochie tricotata Canicula din 2017 Suncuius Șezătoare la cetate Pui de pisica salvati La munte Valea boiului Fluturas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.