Yearly Archives: 2009

Daca Michael Jackson a fost cel mai discutat subiect din 2009…

… atunci să vă aduc aminte de el, pe final de an. Tocmai ce am descoperit o serie de poze reprezentând picturi pe care Michael Jackson le-ar fi comandat pentru casa lui. Unele, precum cea de mai jos, sunt chiar deplasate, nu știu la ce s-o fi gândit când le-a comandat.

Picturile au fost realizate de David Nordahl și s-au întins pe o perioadă de 17 ani…

michael jackson picture

restul imaginilor le poți găsi în galeria de pe Telegraph.co.uk.

Scurtele anului 2009

În clasamentul întocmit de Neil McCormick intră Shine On You Crazy Diamond – David Gilmour, Hotel California – Joe Walsh & Don Felder și Purple Rain – Prince.

Adică, păpușile sale nu vor mai face cunoștință cu lumea reală întrucât americanilor nu le place ideea! Noa, asta e, rămânem la show-uri pe scenă difuzate pe youtube 🙂

Remember when the big thing was blogs? When people were calling the first social media tool “people’s media,” “we-dia,” and other such self-bestowed honorifics? When Megan McArdle said blogs would turn the internet into “a very advanced, processing brain,” a self-correcting mechanism that would perfect journalism and advance human thought into a golden age?

We should have known from blogging’s early successes what was really going to become of it. Those successes were not about enlightenment — elucidating issues, or spurring debate — but about taking down public figures obnoxious to bloggers.

Și la final, aflăm „adevărul” din spatele religiei:

Miracolul din Ajunul Craciunului

Se întâmplă în Colorado, Statele Unite ale Americii. Tracy Hermanstorfer, de 33 de ani, se pregătea să aducă pe lume cel de-al treilea copil al cuplului.

În rezerva din spital i s-a făcut rău iar inima i s-a oprit. Soțul său, Mike, era lângă ea când a văzut cum jumătate din familia sa era pe punctul de a pieri. Doctorii au intervenit de urgență, au băgat-o pe femeie în operația de cezariană pentru a salva măcar copilul.

Sorții se arătau neîncrezători întrucât nici  bebeul nu prezenta semne că ar trăi, din câte spun jurnaliștii de la AP. Din fericire, doctorii s-au luat la trântă cu soarta și la câteva minute distanță, micuțul Coltyn a luat prima gură de aer.

În privința mamei, acesteia i-a revenit pulsul la aproximativ 4 minute după ce i s-a oprit inima. Atât Tracy cât și bebe Coltyn sunt bine.

Evenimentul s-a întâmplat în ajunul Crăciunului… Aveam nevoie de o astfel de știre. Mi s-a făcut lehamite de știrile negativiste, pline de morți, minciuni, promisiuni deșarte și oameni demagogi.

Sunt prea naivă dacă-mi doresc să cred în miracole?

_____________________

sursă imagine: AP/TheAge

Top 5 personaje preferate din cartile cu vampiri

Nu-mi place să rămân datoare cu ceva pe an înainte, cum zice o vorbă din bătrâni. Și pentru că Gheorghe și Tomata mi-au pasat o leapșă pe care nu am apucat să o onorez din lipsă de timp, profit de scurta vacanță de Crăciun pentru a-mi biciui neuronii la treabă.

Anul 2009 a fost anul cărților cu vampiri pentru mine așa că voi face un top 5 al celor mai interesante personaje din literatura sugătorilor de sânge, cărți pe care le-am citit și recitit în 2009.

Top 5 Cei mai buni vampiri din cărți

vampiri celebri

1. Vampirul Lestat

Anne Rice m-a fascinat cu portretele lui Lestat de Lioncourt în Interviu cu un Vampir și Vampirul Lestat. În prima carte acesta este prezentat doar prin ochii lui Louis, nobilul de New Orleans care a fost transformat de Lestat pentru că se simțea singur, în a doua aflăm istoria vieții lui. Continue reading

Craciun fericit cu Ho Ho Ho!

Prin noiembrie îți spuneam că abia aștept să văd prima comedie românească de Crăciun. Vreo 2 săptămâni mi-a luat să mă coving să merg la cinema și încă vreo 3 să-l conving pe Laurențiu să mă însoțească. Băi, cât de încăpățânați pot fi bărbații ăștia uneori! Mai ales când e vorba de un film cu Ștefan Bănică Jr.

Ho Ho Ho – primul film românesc de Crăciun e o peliculă drăguță, are un scenariu tipic hollywoodian dar … merită văzută! Sincer! Chiar dacă Bănică Jr. nu e un actor care ar putea să mă convingă să văd un film în care joacă, Bogdan Iancu (Horațiu din film, băiețelul în jurul căruia se construiește acțiunea) e adorabil! Rârâit, cu un zâmbet contagios, e imposibil să nu-l îndrăgești din prima. Iar Alina Chivulescu e superbă!

La sfârșitul filmului am realizat că și noi, românii, putem face filme bune, care să binedispună, să aducă un zâmbet acolo unde lipsește. Replicile lui Horațiu sunt cele mai amuzante, parcă ar fi fost scoase din emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite„.

Dacă ți-a plăcut Home Alone, Beethoven 1,2 și 3, îți va plăcea și Ho Ho Ho.

În altă ordine de idei, la mine a venit deja moșul, pesemne că am fost cuminte. Dacă Moșul nu va veni și la tine, să-mi dai de veste. Poate-l tundem 😀

Crăciun fericit!