Cum să chinui un câine de companie?

bichonSimplu: îl cari cu tine peste tot. Cum să rămână Fifi singur acasă în timp ce tu te distrezi cu fetele? Ia-l cu tine pe terasă, dar nu-i căra şi o jucărie, o gustare sau un bol pentru apă.

Sigur cei de la terasă ştiu că tu ieşi în oraş cu al tău câine de rasă şi vor avea grijă să te întâmpine cu un bol cu apă, o friptură bine făcută şi-ţi vor asigura cel mai răcoros loc din local.

La o terasă pe corso-ul orădean, la o masă distanţă de mine stătea o domniţă cu prietenele sale, cu potaia albă şi pufoasă în lesă. Sărmanul câine se plictisea, ar fi alergat după alţi căţei, ba chiar s-ar fi lăsat mângâiat de străini dacă stăpâna nu-l certa de fiecare dată când ieşea de sub masă.

Din când în când se ridica, se uita la stăpână cu ochii ăia de milog, îşi schimba poziţia şi se tolănea la loc, pe dalele fierbinţi. La un moment dat duduia ia scrumiera goală de pe masă, toarnă apă din paharul său şi i-o dă câinelui. S-a bucurat de apă cum se bucură un moţ de aur!

De ce vă chinuiţi câinii dă rasă cărându-i după voi prin localuri când afară e atât de cald, încât abia putem noi respira, darămite ei, sărmanii?!
 foto

6 thoughts on “Cum să chinui un câine de companie?

  • Niodata nu reusesc dintr-o postare referitoare la caini sa imi dau seama daca iubesti cainii sau nu? De ce ii numesti potai?

    • ÃŽmi plac tare mult câinii. Termenul “potaie” nu e folosit cu sens negativ, ci e un termen care-mi place. Javră e un cuvânt urât, nu potaie.
      Unii folosesc termeni siropoşi pt a-şi alinta animalele de companie, alţii folosesc cuvinte care au sens peiorativ, dar nu înseamnă că-şi urăsc animalele. Mâţei mele îi mai zic bestie sau monstru, dar nu înseamnă că o urăsc.

  • Și nici măcar nu îi lase să se miÈ™te… că ele n-au chef să alerge după câini.
    Uneori mă gândesc că își fac nevoile în casă câinii duduilor… nu le văd pe multe ieÈ™ind cu ei pe afară la 5-6 dimineaÈ›a, că are nevoie câinele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.