Vine, vine Mos Craciun…

E seara de 24 decembrie. De mica am fost invatata ca in aceasta seara vine moshul, cu desaga plina si imi lasa in cizmulitze sau sub brad cateva cadouri. Am mai fost invatata ca, daca ii scriu o scrisoare frumoasa, o sa primesc exact ceea ce-mi doresc. Toate povestile astea ma faceau sa simt ca intr-adevar, Craciunul e cea mai importanta sarbatoare iar atmosfera – zapada, brad impodobit, cozonac si carnati – era extraordinara.

santa2.jpg

Dar de cativa ani parca sarbatoarea Craciunului nu mai e aceeasi. Nebunie pe strazi, in magazine, in tramvai, petarde aruncate la voia intamplarii….toate astea parca anunta sfarsitul lumii nicidecum nasterea lui Christos!

birth-of-christ.jpg

Prea multa nebunie, prea multa superficialitate … Oameni buni, de ce nu vedem simbolul acestei sarbatori? De ce sa cheltuim sute de lei (noi) pe prostii de un sezon? De ce nu profitam de aceasta perioada sa fim mai buni, mai iubitori, sa profitam de timpul petrecut alaturi de familie …Citeam si presa din aceasta zi premergatoare Craciunului si vedeam titluri de genul “Tatulici i-a distrus lui Gigi Becali o fericire scump platita”, “Carmen Electra e lesbiana?” si altele.

Asa sarbatorim noi Craciunul. Cu barfe, cat mai multe barfe, stiri de 2 bani, limbaj de lemn si cat mai multa rautate atunci cand vine vorba de semenii nostrii.

Eu va doresc sa aveti parte de un Craciun fericit, sa primiti in casele voastre macar un colind si fie ca “Moshul” sa va aduca mai multa bunatate si intelegere fata de cei din jur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.