Ce-ti doresc eu tie … dulce Romanie!

“Se implinesc 157 ani de cand Mihai Eminescu a vazut lumina zilei, insa in ciuda trecerii timpului, marele poet al romanilor nu a fost dat uitarii, fiind aniversat, la Oradea, cu tot respectul ce i se cuvine unui geniu.

Conducatorii orasului, politicieni, elevi dar si cetateni ai citadelei deopotriva, au tinut sa celebreze printr-o manifestare culturala aniversarea celor 157 ani de la nasterea celui care a fost Mihai Eminescu. Inca de la orele pranzului, mai multe grupuri de elevi, coordonate de profesorii de limba romana, au recitat poezii in jurul statuii lui Eminescu, de pe malul Crisului.

Inspre seara, odata cu lasarea serii, monumentul marelui poet a fost luminat de jur imprejur de torte iar edilii orasului, impreuna cu reprezentanti ai unor partide politice au depus coroane de flori in fata statuii. Evenimentul, de mare insemnatate culturala, a fost incheiat de un grup de elevi ai scolii “Oltea Doamna”, care au recitat celebrul poem “Luceafarul”. Aceasta manifestare demonstreaza ca, desi superficiali, romanii nu au uitat de unul dintre idolii nationali. “

Am nevoie de parerile voastre! Am vreo sansa sa-i placa profului meu de Genurile Presei articolul asta? Avand in vedere ca nu am putut ajunge la eveniment si ca nu cunosc personalitatile Oradei, eu zic ca merge, pentru o inceptoare. Voi, ce ziceti?

Later Edit : Ok, m-am convins, articolul e foarte superficial, simplu si fara sens!

3 thoughts on “Ce-ti doresc eu tie … dulce Romanie!

  • o da…orice da numa eminescu nu!!!!have mercy!!! in mod normal lumea il “uraste” dupa ce il studiaza..ca trebe invatat and stuff like that.Culmea e ca mie chiar mi-a placut sa-l invat..numa ca nu e cu nimic mai special decat altii scriitori.Doar ca a stiut sa imbine informatii de la Kant,Schopenhauer,Baudelarie,Nietzsche,Kierkegaard(si alti smecheri de pe vremea aia) si eventual ceva si de la el..(nimic special) si ..pac!!!! s-a dovedit a fi geniu!!ma astup cand aud asa ceva.O avut talent la scris..da nu si la gandit..K si Paunescu are talent la scris(primeste rime si le combina pe acolo si uau! ce frumos..desi nush cine ar citi asa ceva)..probabil ca Eminescu a venit cu ceva nou in literatura ROMANA..da nu si in cea UNIVERSALA!! mai ales ca pe vremea aia se puneau alte probleme..plus ca misoginismul a fost in floare,este si va fi..in randul barbatilor..Spune-mi tu mie o femeie misogina :))) eventual misandra!!!asta da!!si io ma numar printre ele.Si probabil cand o sa-mi scriu cartea(si dupa ce o sa mor,pt ca death makes an artist)..io o sa fiu consacrata mai ales in randu femeilor..:))) probabil ca si eu exagerez in ceea ce-l priveste pe Emy(mother fucker-u!!! :))) )..dar..acuma o sa spun o platitudine..this is it!!! and i’m over and out..deocamdata..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.