Paparazzi si mass media

Ascultam emisiunea lui Robert Turcescu de la Europa Fm. Plecand de la comemorarea a 10 ani de la trecerea in nefiinta a printesei Diana, jurnalistul a iscat o polemica si in acelasi timp a expus o stare de fapt : ce sunt paparazzi? de ce exista?

Suntem o natie care, traind in comunism prea mult timp, am uitat sa ne vedem de viata noastra, am uitat ca e mai important sa luptam pentru ca noua sa ne fie bine si sa nu mai tragem cu urechea la vecinul de langa. Am uitat ca nu mai e nevoie sa o parasti Securitatii pe colega de serviciu care a facut avort.

Prea multa importanta se acorda unor persoane care nu au alt merit decat acela de a avea un zambet frumos. Totusi, e in firea noastra sa ne belim ochii la niste fufe. De ce mai exista paparazzi? Pentru ca noi le dam de munca, pentru ca fiecare articol in care apare o “vedeta” e de 2 ori mai bine cotat decat un reportaj social, pentru ca rubrica Monden e cea mai citita parte a unui ziar, iar articolele de Cartarescu / Plesu sunt prea greu de inteles ori sunt plictisitoare pentru ca n-au poze.

Nu pot sa fiu ipocrita si sa spun ca nu am citit vreodata un articol referitor la vreo “vedeta”. In momentele de plictiseala astfel de “capodopere” jurnalistice sunt sursa de inspiratie pentru glume de 2 lei pe care le facem in cercul de prieteni.

paparazzi.jpgUltimul apel din cadrul emisiunii “Romania in Direct” de la Europa Fm a fost al unui paparazzi. Domnul in cauza a incercat sa covinga auditoriul de necesitatea unei astfel de meserii, mizand pe vesnicul motiv : “in toate tarile civilizate exista asa ceva”. Adica, daca nu avem paparazzi nu suntem civilizati? Daca nu salivam la fiecare articol in care “vedetele” noastre se lauda, nu putem totusi sa ne numim oameni normali?

Din pacate intr-o societate in care nici macar mass media nu expune faptele asa cum s-au petrecut, paparazzi s-au inmultit peste masura. Si consider ca acesta e principalul motiv pentru care jurnalismul de tip “privitul prin gaura cheii” a luat amploare, faptul ca in mass-media prea multe articole sunt facute la comanda, se manipuleaza prea mult prin intermediul celei ce ar reprezenta a 4-a putere in stat.

Nu stiu cati dintre voi ati vazut productia Paparazzi, un film al anului 2004 cu Daniel Baldwin in rolul maleficului Wendell Stokes, un jurnalist care intrece ar face orice pentru reportajul vietii sale. Gurile rele spun ca filmul ar fi fost inspirat din nenorocirea in urma careia Printesa Diana si Dodi Al Fayed au murit.

1 thought on “Paparazzi si mass media

  1. Sirg

    avem paparazzi pt ca lumea cumpara si cauta ce pozeaza ei. cati barbati din care cunosti tu nu s-ar uita sub fusta unei gagici, daca ar avea ocazia? Iar voi femeile, sunteti si mai de groaza.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.