Pica para malaiatza ….

De parca nu era de ajuns spam-ul primit pe mail, romanii au inceput sa fie asaltati de tot felul de mesaje si pe telefonul mobil. Numai ca nu toti taranii cu telefon mobil stiu sa faca diferenta dintre un mesaj tip spam si un mesaj important.

Se intampla in Oradea un fenomen interesant. Mai multi oradeni au primit mesaje pe telefonul mobil, prin care erau anuntati ca au castigat un alt telefon mobil (in valoare de vreo 300$) iar pentru a-si ridica premiul trebuie sa se prezinte la un mare magazin de electrocasnice (gen Flanco, Domo, …).

Bineinteles ca omul nu-si pune intrebarea esentiala :”Bai, dar ce-am facut de-am castigat? La ce promotie am participat?”. Nu, oamenii vin la magazin si cer sa li se dea telefonul promis. Ba mai mult, altii ameninta cu OPC-ul, ca “o sa iasa scandal de nu-mi dati telefonul”, “cum va permiteti sa-mi refuzati premiul” si alte astfel de “amabilitati”.

De aici concluzionez ca romanul e ca Natafleatza (stiti proverbul ala cu “pica para malaiatza in gura la Natafleatza”). Adica concetatenii nostri asteapta sa le cada orice in mana, ca e bun.

Cat de prost sa fii sa crezi in tot felul de mesaje tip spam? Mai ales ca a fost 1 Aprilie. Prostia omeneasca continua sa ma surprinda…

Dragi oradeni, nu va mai lasati pacaliti de tot felul de mesaje primite pe telefon prin care sunteti anuntati ca ati castigat nu stiu ce produs. Ganditi inainte de a da curs actiunii de primire a presupusului premiu. Asta in cazul in care nu doriti sa va faceti de rushine!

3 thoughts on “Pica para malaiatza ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.