Romanii si … sexul

Conform unui studiu efectuat pe un esantion de aproape 40.000 de barbati din 42 de tari, romanii sunt foarte iubareti in dormitor. Mai exact, conationalii nostri iubesc atat de mult sexul incat il practica, in medie, de 4.08 ori pe saptamana, ocupand de departe locul 3 in lume in clasamentul frecventei raporturilor sexuale. Sursa

Avem barbati in putere, nu gluma! Dar nici doamnele nu au fost uitate. Conform unor date statistice in 2004, pentru prima oara in Romania dupa 1989, s-au inregistrat mai multe nasteri decat avorturi, respectiv 883 de avorturi la 1.000 de nou nascuti vii. De asemenea, femeile au inceput sa aibe mai mare incredere in metode contraceptive moderne, folosind din ce in ce mai mult pilule anticonceptionale, diafragma, etc. Detaliile le aflati aici

Bun! Am aflat ca romanii ar intretine relatii sexuale in medie de 4.08 pe saptamana, insa un alt studiu demonstreaza ca in Romania, barbatii au mai multe contacte sexuale decat partenerele lor de viata, dar 30% recunosc faptul ca au probleme in patul conjugal. De asemenea, parintii vad activitatea sexuala a copiilor ca pe o problema, iar tinerii se informeaza de la prieteni sau de la partenerii lor, considerand ca scoala si Biserica fac foarte putin pentru o educatie sexuala corecta. Sursa

Avand in vedere amploarea posturilor tv, in luna martie, a anului2005, am asistat la tot felul de reportaje in care s-a aratat ca nu doar copiii de etnie rroma isi incep viata sexuala destul de prematur, ci si copiii romani. Un exemplu bun a fost cazul din Hunedoara unde copii de 12-14 ani au avut ocazia de a gusta din placerile trupului.

De parca n-ar fi fost de ajuns, in luna aprilie tot a anului 2005, la Timisoara s-a nascut un bebelus produs al iubirii dintre o tanara de 13 ani si un baiat de 14. Ma intreb cate or fi stiut ei despre contraceptie, BTS-uri etc.

La noi mai e cum e, dar la ei e vai si amar. Copile de 11 ani din Marea Britanie fac avort.

Ce mi se pare o tragedie e soarta pe care o au unele femei, din cauza ca nu sunt informate. Cate femei au auzit de donatul de ovule si cate au ajuns in pragul mortii din aceasta cauza, nu vom sti exact niciodata. Si asta deoarece multe din procedurile de recoltare de ovule se fac in clinici necunoscute, adevarate vagauni pentru sarlatani de medici ce profita de femeile aflate la ananghie. Cititi aici despre un caz cutremurator.

Pe langa toate acestea, mai exista si prostitutia, traficul de persoane in vederea prostitutiei. Aici veti citi mai multe detalii.

Dupa cum veti vedea, toate aceste informatii nu sunt de actualitate. Sunt articole mai vechi, care au fost pastrate intr-o arhiva proprie si care m-au marcat intr-un fel. Sunt lucruri care ar trebui sa dea de gandit tuturor celor ce cred ca stiu totul despre sex, relatii si viata in general.

Asadar, romanii stiu tot ce e de stiut despre sex? Sunt tinerii de azi informati corect si complet despre relatiile intime? Eu imi mentin parerea ca ar trebui dezvoltate programe de educatie sexuala mult mai ample decat cele existente in prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.