Editeaza-ti tema de WordPress – ghidul prostanacului

Până acum câteva luni nu m-am gândit să dau vreodată click pe butonul Design, să-mi modific tema. Prin urmare avea destule chichiţe care mă enervau, dar pe care am ajuns să le ignor. Mare greşeală!

Aşa că blonda din mine şi-a făcut suficient curaj cât să intre în Theme Editor. Am descoperit că locul unde vezi caricatura aia cu blonda de la calculator se numeşte Header, coloanele sunt sidebar-uri şi în Footer se introduce codul de Analytics, înainte de </body>.

Pentru că Bucarest mi-a spus că sunt ceva probleme cu vizualizarea sitului, m-am apucat să scormonesc iarăşi prin editor, de data asta în Stylesheet. Am descoperit cele 2 sidebaruri, am modificat lăţimile, dimensiunile caracterelor, m-am jucat chiar şi cu nuanţele.

Pentru că habar nu am codurile culorilor, am dat un search pe google după html colors. Am ajuns pe un sit foarte fain, care m-a ajutat în alegerea culorilor dorite. Sunt multe alte situri unde poţi găsi codurile sau poţi vedea cum se potrivesc mai bine culorile.

Apoi un lucru care m-a enervat la temă era cruciuliÅ£a cursor care apărea când treceam peste un link. Am găsit o chestie “cursor”, am dat iarăşi un search pe google după cursor cross ÅŸi am dat de un site de unde am aflat ce alte opÅ£iuni mai am.

Simplu, nu? Google – helping dumb people modify WordPress Themes since … 2008 😀

Apoi pe principiul “frige-nu frige” am modificat dimensiunile căsuÅ£elor. Dacă mai sunt ceva bug-uri, mai modific. Acum trebuie să fugim. E finala Miss Heat 2008

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.