Tigai, parlament si consumism

Azi dimineaÅ£a, pe la 9 jumate, am văzut că cineva din Parlamentul României a căutat pe google după “tigai Tefal” ÅŸi a ajuns la mine pe pagină.

Probabil ÅŸedinÅ£a din plen avea ca subiect principal Tigăile – pericol pentru bărbaÅ£i sau o necesitate în bucătăria femeii?!

M-am consultat ÅŸi eu cu nenea “gogle” ÅŸi am dat de un subiect interesant pe softpedia. Cineva caută o tigaie care să o Å£ină o viaţă. Ehe, fătucă (mă gândesc că numai o femeie putea deschide un astfel de topic) tigăile nu-s făcute ca pe vremea lui Pazvante Chioru’, când erau folosite numai după ce primeau oamenii porÅ£ia de ulei de la cooperativă.

Acum 20 de ani puteai să foloseşti furculiţa de metal în tigăile de atunci, în cele noi nu e bine că se exfoliază. Nu că ar fi mare bai asta dar îi strică aspectul şi butonul ăla roşu din centru nu mai are vreo funcţionalitate.

Acum 2 ani am primit o tigaie Tefal. Pe atunci stăteam în chirie cu încă o tipă. “DeÅŸteapta”, obiÅŸnuită ca la Å£ară, băga cuÅ£itu’ în tigaie, că aÅŸa învăţase vaca acasă.

Degeaba i-am spus de nenumărate ori să folosească lingura de lemn (că doar de aia o cumpărasem, să nu zgârii mândreÅ£ea de tigaie), vaca tot cu furculiÅ£a de metal ÅŸi cuÅ£itu’ lucra. Să cureÅ£e tigaia după ce o folosea? Nici vorbă!

Şi încet-încet s-a zgâriat atât de bine tigaia că s-a dus stratul de plastic de deasupra, s-a exfoliat. Am crezut că nu mai e bună de folosit. Pe naiba! E mai bună decât o tigaie proaspăt cumpărată din Real. Nu-mi arde clătitele iar cartofii prăjiţi îmi ies la fel de bine.

Dar pe vaca aia tot nu o pot ierta, poate şi pentru că mi-a lăsat datorii la întreţinere şi multe altele despre care probabil voi povesti într-un episod viitor.

Deci tantilor, nu vă chinuiţi să găsiţi tigaia care ţine o viaţă (ca pe vremea comuniştilor, nu schimbai maşina de spălat nici dacă murea motorul de tot, poate avea piese bune, nu?). Tigăile Tefal (sau orice altă marcă) sunt bune şi funcţionale chiar dacă se exfoliază. Numai că e bine de ţinut minte că se recomandă folosirea ustensilelor de lemn sau plastic rezistent la temperaturi ridicate.

p.s: dacă FUA nu-mi trimitea melodia lui Ella Fitzgerald cu Louis Amstrong Autumn in New York, poate că postul ăsta ar fi fost ceva mai răutăcios ÅŸi incisiv. Dar aÅŸa, sunt mai … calmă ÅŸi mai “dulce”! :p

2 thoughts on “Tigai, parlament si consumism

  • hei! doar ce mi-am cumparat o tigaie tefal si am incercat s aimi fac cartofi parjiti dar nu mi-au iesit. 🙁 nu am pus deloc ulei si nici apa. oare asta sa fi fost motivul? pot face si clatite in ea fara sa o ard?

  • Georgiana: cartofii prajiti nu se fac fara ulei! Clatite poti face linistita, sa ungi tigaia cu o furculita imbracata intr-o bucata de material inainte de a pune clatita. La inceput pare ca s-ar fi prins de tigaie dar se dezlipeste in momentul in care clatita s-a copt.
    La fel si in cazul in care faci oua prajite. Desi sunt mai bune daca pui putin ulei (cam o lingura), pentru ca are un gust mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.