Comedy Cluj – ziua 1 (pentru noi)

Aşa cum te-am anunţat deja, suntem în Cluj, la Festivalul de Comedie. Pentru că nu dispunem nici de carnet de şofer, nici de automobil, ne-am cărat bagajele cu ajutorul CFR. Doamne mulţamu-ţi că acceleratul de Iaşi care ne-a lăsat prin Cluj a avut căldură şi nu puţea.

mr.hulot

Mr. Hulot

Suntem cazaţi la City Plaza, un hotel de 4 stele. Camera arată impecabil, e curată şi, foarte important, e super călduroasă! Deşi în Oradea plouă de 2 zile, în Cluj vremea e doar friguroasă.

Ieri am văzut şi prima comedie din cadrul festivalului: Vacanţa domnului Hulot, o producţie franceză a anului 1953 regizată de Jacques Tati.

Vacanţa domnului Hulot prezintă aventurile unui Mr. Bean al Franţei din anii ’50 (interpretat de mimul şi regizorul Jacques Tati), un împiedicat şi jumătate care conduce cea mai zgomotoasă maşină din zonă, înţelege greşit situaţiile (e o fază mişto când crede că un tip se uită pe gaura cheii în cabina de schimb a celei mai frumoase tipe şi îi dă un şut în fund “nesimţitului”; de fapt tipul făcea poze la un grup de turişti din spatele cabinei) şi per total, dă peste cap viaţa localnicilor din staţiunea unde-şi face vacanţa de vară. Nu-ţi povestesc aventurile domnului Hulot, trebuie să le vezi şi să le apreciezi, mai ales dacă eşti fan Mr. Bean.

E un film haios dar nu pe gustul oricui. Din cate am înţeles, producţia ar fi fost modificată de câteva ori de-a lungul anilor de către regizor, Jaques Tati fiind recunoscut pentru filmele în care se aud puternic zgomotele ambianţei. De altfel, Tati a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru acest film.

Mi-a plăcut mult melodia temă a filmului, se regăseşte şi în prima parte a clipului de mai jos. Dacă ştii cumva cum se numeşte coloana sonoră, lasă-mi un comentariu.

[sursa imaginii]

1 thought on “Comedy Cluj – ziua 1 (pentru noi)

  1. Pingback: Concluzii cu si despre oameni | Lilisor.net: blog personal feminin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.