Comedy Cluj – ziua 1 (pentru noi)

Aşa cum te-am anunţat deja, suntem în Cluj, la Festivalul de Comedie. Pentru că nu dispunem nici de carnet de şofer, nici de automobil, ne-am cărat bagajele cu ajutorul CFR. Doamne mulţamu-ţi că acceleratul de Iaşi care ne-a lăsat prin Cluj a avut căldură şi nu puţea.

mr.hulot
Mr. Hulot

Suntem cazaţi la City Plaza, un hotel de 4 stele. Camera arată impecabil, e curată şi, foarte important, e super călduroasă! Deşi în Oradea plouă de 2 zile, în Cluj vremea e doar friguroasă.

Ieri am văzut şi prima comedie din cadrul festivalului: Vacanţa domnului Hulot, o producţie franceză a anului 1953 regizată de Jacques Tati.

VacanÅ£a domnului Hulot prezintă aventurile unui Mr. Bean al FranÅ£ei din anii ’50 (interpretat de mimul ÅŸi regizorul Jacques Tati), un împiedicat ÅŸi jumătate care conduce cea mai zgomotoasă maÅŸină din zonă, înÅ£elege greÅŸit situaÅ£iile (e o fază miÅŸto când crede că un tip se uită pe gaura cheii în cabina de schimb a celei mai frumoase tipe ÅŸi îi dă un ÅŸut în fund “nesimÅ£itului”; de fapt tipul făcea poze la un grup de turiÅŸti din spatele cabinei) ÅŸi per total, dă peste cap viaÅ£a localnicilor din staÅ£iunea unde-ÅŸi face vacanÅ£a de vară. Nu-Å£i povestesc aventurile domnului Hulot, trebuie să le vezi ÅŸi să le apreciezi, mai ales dacă eÅŸti fan Mr. Bean.

E un film haios dar nu pe gustul oricui. Din cate am înţeles, producţia ar fi fost modificată de câteva ori de-a lungul anilor de către regizor, Jaques Tati fiind recunoscut pentru filmele în care se aud puternic zgomotele ambianţei. De altfel, Tati a fost nominalizat la Premiile Oscar pentru acest film.

Mi-a plăcut mult melodia temă a filmului, se regăseşte şi în prima parte a clipului de mai jos. Dacă ştii cumva cum se numeşte coloana sonoră, lasă-mi un comentariu.

[sursa imaginii]

1 thought on “Comedy Cluj – ziua 1 (pentru noi)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.