Creme de protectie solara

Cum vine vara, cum trebuie să mă dau cu multă cremă care să mă protejeze de soare. Nu de alta, dar sunt tare albă şi mă “prăjesc” foarte uşor.

Alaltăieri, am ieşit afară în maiou. Imediat m-a prins soarele pe umeri. Aşa că am dat fuga la farmacie să-mi cumpăr o cremă de protecţie solară.

Am rămas şocată! Cea mai ieftină era 35 de lei!! Mi-am cumpărat una cu factor de protecţie 30, să scap fără arsuri vara asta şi m-a costat 40 de lei. Şi e de la Gerovital Plant.

L’Oreal (am avut anul trecut şi a fost tare bună!) trece de 55 de lei, Garnier e undeva la 45 de lei şi mai sunt alte mărci (n-am reuşit să le ţin minte denumirile) care sar de 70 de lei.

Dumnezeule, au nişte preţuri de stă mâţa-n coadă! Sunt persoane care au nevoie de creme cu 2 tipuri de factor de protecţie, dau 100 de lei numai pe creme?

E aberant! Sau, mă rog, sunt eu zgârcită! Dar dacă vara asta scap de pielea roşie, şi-a meritat toţi banii Gerovital Plant pentru copii 😀

Tu ce foloseşti pentru a te proteja de soare?

7 thoughts on “Creme de protectie solara

 1. iatcu

  Ce folosesc pentru a ma proteja de soare?
  Pai daca-s pe terasa, la limonada, umbrela anexata mesei. Daca-s pe strada, folosesc noaptea sau norii cei grei de ploaie, iar daca-i ziua’n amiaza mare, imi pun ochelarii aia cu lentile heliomate, geaca de motor si caciula de blana.

  Reply
  1. iatcu

   OK, renunt la limonada. Fresh de portocale se poate? Ceai cald cu lamiie?

   Vineri, vazut fiind cu limonada in halba, am stirnit hohote de ris si intrebarea:
   – ESTI CU MASINA?
   am raspuns simplu:
   – NU, CU FICATU’!

 2. TyB

  Ca să mă protejez… eu nu folosesc aproape nimic. Dacă mă duc cu prietenii undeva , iau de la ei ceva cremă ce au la ei și mă dau cu aceea.
  Dacă nu am nimic să mă protejez, mă mișc mult. Asta ajută să nu ma „prăjesc” ci să mă bronzez uniform (oricum mă bronzez greu și ține mult 😛 )

  PS: cum adică? n-are voie un bărbat să bea limonadă? Poate fix conduce și de aia nu bea nimic cu conținut de alcool.. 😆

  Reply
 3. lilisor Post author

  @Iatcu: te compatimesc, mon cher! Si eu sunt cam in aceeasi situatie dar numai cand vine vorba de ceapa 😛 cu berea niciodata n-am intrecut masura. Oricum mai mult de una nu pot bea. Imediat adorm. E cel mai bun somnifer pentru mine 😀

  Dar sa stii ca limonada si sucul de portocale creaza acid si nu prea sunt indicate. Incearca sucul de piersici 😛

  Reply
 4. maddy

  eu am 2 creme de la garnier, una de protectie solara 12 si una “ambre solaire”, un ulei maroniu care nu intra in piele si care cica te ajuta sa te bronzezi mai bine. ma dau cu crema aia de 12 si apoi cu uleiul cand stau la plaja.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.